Напуљ гори, стиже Билбао!

Пласман у групну фазу Лиге шампиона важан је због престижа и имиџа клуба, али пре свега са финансијског аспекта.

Фудбал 18.08.2014 | 16:05
Напуљ гори, стиже Билбао!

Тек је средина августа, али за Наполитанце је главно жариште сезоне! Таква је и атмосфера у Напуљу пред прву утакмицу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона против шпанског Атлетик Билбаа.

Пласман у групну фазу Лиге шампиона важан је због престижа и имиџа клуба, али пре свега са финансијског аспекта. Пласман у елитно такмичење европског фудбала вреди најмање 30.000.000 евра, уључујући и новац од ТВ права, реклама, као и бонуса од спонзора у зависности од остварених резултата ба терену.

Такође, сам пласман у Лигу шампиона за Наполитанце би значио мнгоо и на трансфер тржишту, јер би се многе мете, попут Де Гузмана, Фелаинија и Лукаса Леиве, далеко лакше одлучиле за долазак на Сан Паоло.

У овом тренутку мајстор нокаут система Рафа Бенитез прави замку темпераментним Баскијцима, који такође имају велике планове у овом такмичењу.

Атмосфера на крајњем југу Италије је већ узаврела, навијачи су жељни спектакуларних мечева и нема сумње да ће се у уторак увече (20.45) на Сан Паолу наћи свих 60.000 гледалаца.

Коментари / 0

Оставите коментар