Napulj gori, stiže Bilbao!

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona važan je zbog prestiža i imidža kluba, ali pre svega sa finansijskog aspekta.

Fudbal 18.08.2014 | 16:05
Napulj gori, stiže Bilbao!

Tek je sredina avgusta, ali za Napolitance je glavno žarište sezone! Takva je i atmosfera u Napulju pred prvu utakmicu plej-ofa za plasman u Ligu šampiona protiv španskog Atletik Bilbaa.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona važan je zbog prestiža i imidža kluba, ali pre svega sa finansijskog aspekta. Plasman u elitno takmičenje evropskog fudbala vredi najmanje 30.000.000 evra, uljučujući i novac od TV prava, reklama, kao i bonusa od sponzora u zavisnosti od ostvarenih rezultata ba terenu.

Takođe, sam plasman u Ligu šampiona za Napolitance bi značio mngoo i na transfer tržištu, jer bi se mnoge mete, poput De Guzmana, Felainija i Lukasa Leive, daleko lakše odlučile za dolazak na San Paolo.

U ovom trenutku majstor nokaut sistema Rafa Benitez pravi zamku temperamentnim Baskijcima, koji takođe imaju velike planove u ovom takmičenju.

Atmosfera na krajnjem jugu Italije je već uzavrela, navijači su željni spektakularnih mečeva i nema sumnje da će se u utorak uveče (20.45) na San Paolu naći svih 60.000 gledalaca.

Komentari / 0

Ostavite komentar