80. титула за Федерера!

Трећи тенисер света Роџер Федерер победио је Давида Ферера са 6:3, 1:6, 6:2 у финалу турнира из Мастерс 1000 серије у Синсинатију.

Тенис 18.08.2014 | 15:37
80. титула за Федерера!

То је Швајцарацу 80. трофеј у каријери, трећи ове сезоне, а укупно је шести пут славио у Охају.

После финала у Торонту, Федерер је одиграо још један сјајан турнир и после ове титуле важи за једног од главних фаворита пред УС опен, последњи Грен слем турнир у сезони који почиње 25. августа.

Прва половина првог сета финалног меча протекла је у не нарочито високом темпу, мада се стицао утисак да Федерер игра за нијансу боље. То се коначно очитало на семафору у осмом гему, када је Роџер одиграо добро, али је до брејка стигао и уз обилату помоћ Ферера у виду две дупле грешке – 5:3.

Чинило се да је сет готов, али Ферер је одиграо три бриљантна поена и стигао до 0:40. Међутим, агресивном игром и сјајним сервисима Федерер се враћа у игру, спасава још једну брејк лопту и потом осваја сет.

На почетку другог сета Шпанац је почео да игра офанзивније и направио је брејк већ у другом гему. Тада је уследио пад у Федереровој игри, изласци на мрежу нису били резонски, па је Шпанац направио још један брејк и убрзо изборио одлучујући сет.

Роџер је превазишао кризу, сервирао је изванредно у трећем сету, али не само то – кретање му је поново било бриљантно, као и ритерн. Ферер је с времена на време одмахивао главом на линије које је погађао Федерер, који је без проблема привео меч крају за нову титулу.

Било је то прво финале Мастерса у историји које су играли два тенисера старија од 30 година, а Федерер је дошао до своје 22. титуле из те категорије, прве баш од Синсинатија 2012. године.

Такође, Федерер је постао тек трећи тенисер у Опен ери са најмање 80 титула, после Џимија Конорса (109) и Ивана Лендла (94).

Коментари / 0

Оставите коментар