80. titula za Federera!

Treći teniser sveta Rodžer Federer pobedio je Davida Ferera sa 6:3, 1:6, 6:2 u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju.

Tenis 18.08.2014 | 15:37
80. titula za Federera!

To je Švajcaracu 80. trofej u karijeri, treći ove sezone, a ukupno je šesti put slavio u Ohaju.

Posle finala u Torontu, Federer je odigrao još jedan sjajan turnir i posle ove titule važi za jednog od glavnih favorita pred US open, poslednji Gren slem turnir u sezoni koji počinje 25. avgusta.

Prva polovina prvog seta finalnog meča protekla je u ne naročito visokom tempu, mada se sticao utisak da Federer igra za nijansu bolje. To se konačno očitalo na semaforu u osmom gemu, kada je Rodžer odigrao dobro, ali je do brejka stigao i uz obilatu pomoć Ferera u vidu dve duple greške – 5:3.

Činilo se da je set gotov, ali Ferer je odigrao tri briljantna poena i stigao do 0:40. Međutim, agresivnom igrom i sjajnim servisima Federer se vraća u igru, spasava još jednu brejk loptu i potom osvaja set.

Na početku drugog seta Španac je počeo da igra ofanzivnije i napravio je brejk već u drugom gemu. Tada je usledio pad u Federerovoj igri, izlasci na mrežu nisu bili rezonski, pa je Španac napravio još jedan brejk i ubrzo izborio odlučujući set.

Rodžer je prevazišao krizu, servirao je izvanredno u trećem setu, ali ne samo to – kretanje mu je ponovo bilo briljantno, kao i ritern. Ferer je s vremena na vreme odmahivao glavom na linije koje je pogađao Federer, koji je bez problema priveo meč kraju za novu titulu.

Bilo je to prvo finale Mastersa u istoriji koje su igrali dva tenisera starija od 30 godina, a Federer je došao do svoje 22. titule iz te kategorije, prve baš od Sinsinatija 2012. godine.

Takođe, Federer je postao tek treći teniser u Open eri sa najmanje 80 titula, posle Džimija Konorsa (109) i Ivana Lendla (94).

Komentari / 0

Ostavite komentar