Серена убједљива против Ане!

Српска тенисерка Ана Ивановић није успела да освоји титулу на WТА турниру у Синсинатију, пошто је у финалу поражена од Серене Вилијамс са 6:4, 6:1.

Тенис 18.08.2014 | 14:53
Серена убједљива против Ане!

Ивановићева није успела да дође до 15. титуле у каријери, док је Серена освојила 63. трофеј, пети ове сезоне.

Ана ипак неће бити превише разочарана, пошто се од понедељка, захваљујући одличном насупу у Синсинатију, враћа међу 10 најбољих тенисерки.

Са друге стране, Серена је показала да ће и поред лоше сезоне бити први фаворит на предстојећем УС опену који је на програму од 25. августа до 8. септембра.

У финалном дуелу српској тенисерки очигледно је фалило свежине, после исцрпљујућег полуфинала против Марије Шарапове. Ана је имала брејк предности на старту, шансу да направи и други и оде на 4:1, али када је то пропустила, било је јасно да ће тешко до победе.

Серена се експресно вратила и одиграла боље у завршници првог дела, када је потпуно преломила меч. У другом сету само једна играчица постојала је на терену и Американка је славила после 63 минута игре.

Ивановићева је била много пасивнија, забележила само 13 директних поена наспрам 25 противнице, а много је више грешила (13:21).

Ово је био осми међусобни дуел и седма победа прве играчице света. Једини тријумф Ана је остварила на овогодишњем Аустралијан Опену.

Наградни фонд на турниру у Синсинатију износи два милиона и 567.300 долара, од којих је Серени припало 467.300.

Коментари / 0

Оставите коментар