Serena ubjedljiva protiv Ane!

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da osvoji titulu na WTA turniru u Sinsinatiju, pošto je u finalu poražena od Serene Vilijams sa 6:4, 6:1.

Tenis 18.08.2014 | 14:53
Serena ubjedljiva protiv Ane!

Ivanovićeva nije uspela da dođe do 15. titule u karijeri, dok je Serena osvojila 63. trofej, peti ove sezone.

Ana ipak neće biti previše razočarana, pošto se od ponedeljka, zahvaljujući odličnom nasupu u Sinsinatiju, vraća među 10 najboljih teniserki.

Sa druge strane, Serena je pokazala da će i pored loše sezone biti prvi favorit na predstojećem US openu koji je na programu od 25. avgusta do 8. septembra.

U finalnom duelu srpskoj teniserki očigledno je falilo svežine, posle iscrpljujućeg polufinala protiv Marije Šarapove. Ana je imala brejk prednosti na startu, šansu da napravi i drugi i ode na 4:1, ali kada je to propustila, bilo je jasno da će teško do pobede.

Serena se ekspresno vratila i odigrala bolje u završnici prvog dela, kada je potpuno prelomila meč. U drugom setu samo jedna igračica postojala je na terenu i Amerikanka je slavila posle 63 minuta igre.

Ivanovićeva je bila mnogo pasivnija, zabeležila samo 13 direktnih poena naspram 25 protivnice, a mnogo je više grešila (13:21).

Ovo je bio osmi međusobni duel i sedma pobeda prve igračice sveta. Jedini trijumf Ana je ostvarila na ovogodišnjem Australijan Openu.

Nagradni fond na turniru u Sinsinatiju iznosi dva miliona i 567.300 dolara, od kojih je Sereni pripalo 467.300.

Komentari / 0

Ostavite komentar