Тадић одушевио медије!

После мајсторије на Енфилду, на коме је петом додао лопту саиграчу за изједначење против Ливерпула, који је на крају ипак победио са 2:1 у првом колу Премијер лиге, нови члан Саутемптона Душан Тадић оставио је прилично добар утисак на британске медије.

Фудбал 17.08.2014 | 21:16
Тадић одушевио медије!

И док су се "Индепендент", "Дејли мирор" ограничили на "лукавство Србина" и "паметан потез у правом тренутку", "Дејли Мејл" је нашем репрезентативцу посветио и наслов: "Душан Тадић импресиван на дебију за Саутемптон".

Ово, међутим, није био наслов извештаја са меча, у коме су Тадићеву "пету" споменули у поднаслову, а онда у тексту потпуно погрешног човека именовали за асистента у поменутој ситуацији. Тај наслов му је посвећен у посебној анализи, у којој су српског играча апострофирали као најбољег новајлију од бројних који су заиграли на овој утакмици.

"Тадић је био бољи од свих других (новајлија). Показао је обећавајућу игру у првом полувремену и увек је желео да прође свог чувара, али није баш увек успевао да дода лопту како је хтео. У другом полувремену је овај српски крилни играч показао о каквом се фудбалеру заправо ради. Пребацио се са леве на десну страну, а његово прелепо проигравање петом омогућуло је Натанијелу Клајну да изједначи", пише "Дејли мејл".

ББЦ је нашег фудбалера назвао "Господин снабдевач", посветивши му посебан оквир у свом извештају са утакмице и нагласивши следеће:

"Тадић је остварио три асистенције у своја три последња лигашка меча. Две за Твенте и сада једну за Саутемптон".

Душан Тадић, који је на Енфилду чак 13 пута центрирао (истина, само један шут његових саиграча је уследио после тога, али добрим делом због бравура Мартина Шкртела у одбрани Ливерпула), а који је од 31 додавања 77% успео да доврши како је и планирао, у "Дејли мејлу" је добио највишу оцену, осмицу, баш као и Ливерпулов Рахим Стерлинг који је проглашен за најбољег играча утакмице.

Коментари / 0

Оставите коментар