Tadić oduševio medije!

Posle majstorije na Enfildu, na kome je petom dodao loptu saigraču za izjednačenje protiv Liverpula, koji je na kraju ipak pobedio sa 2:1 u prvom kolu Premijer lige, novi član Sautemptona Dušan Tadić ostavio je prilično dobar utisak na britanske medije.

Fudbal 17.08.2014 | 21:16
Tadić oduševio medije!

I dok su se "Independent", "Dejli miror" ograničili na "lukavstvo Srbina" i "pametan potez u pravom trenutku", "Dejli Mejl" je našem reprezentativcu posvetio i naslov: "Dušan Tadić impresivan na debiju za Sautempton".

Ovo, međutim, nije bio naslov izveštaja sa meča, u kome su Tadićevu "petu" spomenuli u podnaslovu, a onda u tekstu potpuno pogrešnog čoveka imenovali za asistenta u pomenutoj situaciji. Taj naslov mu je posvećen u posebnoj analizi, u kojoj su srpskog igrača apostrofirali kao najboljeg novajliju od brojnih koji su zaigrali na ovoj utakmici.

"Tadić je bio bolji od svih drugih (novajlija). Pokazao je obećavajuću igru u prvom poluvremenu i uvek je želeo da prođe svog čuvara, ali nije baš uvek uspevao da doda loptu kako je hteo. U drugom poluvremenu je ovaj srpski krilni igrač pokazao o kakvom se fudbaleru zapravo radi. Prebacio se sa leve na desnu stranu, a njegovo prelepo proigravanje petom omogućulo je Natanijelu Klajnu da izjednači", piše "Dejli mejl".

BBC je našeg fudbalera nazvao "Gospodin snabdevač", posvetivši mu poseban okvir u svom izveštaju sa utakmice i naglasivši sledeće:

"Tadić je ostvario tri asistencije u svoja tri poslednja ligaška meča. Dve za Tvente i sada jednu za Sautempton".

Dušan Tadić, koji je na Enfildu čak 13 puta centrirao (istina, samo jedan šut njegovih saigrača je usledio posle toga, ali dobrim delom zbog bravura Martina Škrtela u odbrani Liverpula), a koji je od 31 dodavanja 77% uspeo da dovrši kako je i planirao, u "Dejli mejlu" je dobio najvišu ocenu, osmicu, baš kao i Liverpulov Rahim Sterling koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice.

Komentari / 0

Ostavite komentar