Џонс је нови плеј Игокее

Амерички плејмекер Џонатан Џонс нови је члан Игокее, сазнаје наш портал. Истовремено, Бањалуку дефинитивно напушта Горан Гајовић и сели се у Македонију.

Кошарка 17.08.2014 | 18:55
Џонс је нови плеј Игокее

Џонатан Џонс и Роберт Рикић из Широког Бријега били су жеље Игокее. Центар Рикић је завршио у Подгорици, док је Игокеа успела да ангажује плејмекера.

Џонс је добро познат играч на нашим просторима, пошто је претходне две сезоне носио дрес Широког Бријега, па неће морати да прође кроз период аклиматизације на нову средину и лигу.

Пре Широког, момак рођен у Окленду играо је у Немачкој за Франкфурт Скајлајнерсе, док је једну сезону провео и у Словачкој.

У прошлој сезони је у дресу Широког освојио Куп Босне и Херцеговине и испао из АБА лиге. Постизао је 12, 6 поена у просеку, уз 4,3 асистенције.

Игокеа ће у понедељак почети припреме, а Џонс је треће појачање после Марка Чакаревића и Младена Јеремића.

Такође, наш портал је у недељу сазнао да за Игокеу следеће сезоне неће играти Горан Гајовић.

Након што је са Игокеом освојио две титуле шампиона Босне и Херцеговине није дошло до наставка сарадње, па ће Б репрезентативац Црне Горе, наредне сезоне играти у екипи Фенy Индустри из Кавадараца.

"Упркос жељи с моје стране, преговори с Игокеом нису уродили плодом, те сам одлучио да каријеру наставим у македонском клубу Фенy Индустрy. Клуб прошле сезоне није остварио завидне резултате и тим за ову сезону је оформљен са великим амбицијама. Осим мене, ту су два Американца и један играч из Србије, остали играчи су Македонци".

"За сада сам добро прихваћен, како од стране људи из клуба тако и од играча. Моја жеља је да једног дана поново заиграм за тим из Александровца, ​​где сам стекао велики број пријатеља и драгих људи”, рекао је Гајовић, који је овог лета са Б селекцијом Црне Горе освојио турнир у Кини.

Коментари / 0

Оставите коментар