Džons je novi plej Igokee

Američki plejmeker Džonatan Džons novi je član Igokee, saznaje naš portal. Istovremeno, Banjaluku definitivno napušta Goran Gajović i seli se u Makedoniju.

Košarka 17.08.2014 | 18:55
Džons je novi plej Igokee

Džonatan Džons i Robert Rikić iz Širokog Brijega bili su želje Igokee. Centar Rikić je završio u Podgorici, dok je Igokea uspela da angažuje plejmekera.

Džons je dobro poznat igrač na našim prostorima, pošto je prethodne dve sezone nosio dres Širokog Brijega, pa neće morati da prođe kroz period aklimatizacije na novu sredinu i ligu.

Pre Širokog, momak rođen u Oklendu igrao je u Nemačkoj za Frankfurt Skajlajnerse, dok je jednu sezonu proveo i u Slovačkoj.

U prošloj sezoni je u dresu Širokog osvojio Kup Bosne i Hercegovine i ispao iz ABA lige. Postizao je 12, 6 poena u proseku, uz 4,3 asistencije.

Igokea će u ponedeljak početi pripreme, a Džons je treće pojačanje posle Marka Čakarevića i Mladena Jeremića.

Takođe, naš portal je u nedelju saznao da za Igokeu sledeće sezone neće igrati Goran Gajović.

Nakon što je sa Igokeom osvojio dve titule šampiona Bosne i Hercegovine nije došlo do nastavka saradnje, pa će B reprezentativac Crne Gore, naredne sezone igrati u ekipi Feny Industri iz Kavadaraca.

"Uprkos želji s moje strane, pregovori s Igokeom nisu urodili plodom, te sam odlučio da karijeru nastavim u makedonskom klubu Feny Industry. Klub prošle sezone nije ostvario zavidne rezultate i tim za ovu sezonu je oformljen sa velikim ambicijama. Osim mene, tu su dva Amerikanca i jedan igrač iz Srbije, ostali igrači su Makedonci".

"Za sada sam dobro prihvaćen, kako od strane ljudi iz kluba tako i od igrača. Moja želja je da jednog dana ponovo zaigram za tim iz Aleksandrovca, ​​gde sam stekao veliki broj prijatelja i dragih ljudi”, rekao je Gajović, koji je ovog leta sa B selekcijom Crne Gore osvojio turnir u Kini.

Komentari / 0

Ostavite komentar