Ливерпул ипак добио 'Свеце'!

Фудбалери Ливерпула савладали су Саутемптон 2:1 (1:0) у дербију првог кола Премијер лиге, у којем је сјајном асистенцијом за "свеце" дебитовао Душан Тадић.

Фудбал 17.08.2014 | 17:15
Ливерпул ипак добио 'Свеце'!

Јунак меча био је Рахим Стерлинг који је голом и асистенцијом донео победу Ливерпулу, док је Тадић сјајним проигравањем петом омогућио Саутемптону изједначење.

Енфилд је утишао гол младог бека Нетенијела Клајна, али је Данијел Стариџ десет минута пре краја донео победу "редсима". Трагичар је био Морган Шнидерлин којем је Симон Мињоле спречио два гола.

Лазар Марковић због лакше повреде није био ни на клупи Ливерпула.

Саутемптон је био безопасан у првих 45 минута, Ливерпул контролисао ритам и до предности дошао захваљујући тренутку инспирације Џордана Хендерсона који је спремио зицер Рахиму Стерлинг који то није пропустио да искористи.

У финишу полувремена Саутемптон је први пут запретио, али је Мињоле сјајно интервенисао након снажног шута Шнидерлина са 20-ак метара.

У другом делу Саутемптон је заиграо офанзивније и брзо стигао до изједначења. Душан Тадић је петом пронашао Нетенијела Клајна који је лопту закуцао под пречку.

Уследило је још 15-ак минута сјајне игре "светаца", нова сјајна асистенције Тадића, али је нови гол Клајна клизећим стартом спречио Џонсон.

Излазак Тадића из игре у 73. минуту успорио је Саутемптон, што Ливерпул користи и двоминутну иницијативу претвара у ново вођство голом акцијом Стерлинга и Стариџа поред шесторице ривала у казненом простору Саутемптона.

У самом финишу меча, у надокнади времена, Саутемптон је имао две гол шансе у једном нападу, прво је Мињоле опет спречио Шнидерлина да погоди, врховима прстију преусмеривши његов шут у пречку, да би потом Шејн Лонг, који је заменио Тадића, главом са неколико метара промашио цео гол.

Почетак сезоне у Премијер лиги донео је пораз Манчестер Јунајтеда на дебију Луја ван Гала на Олд Трафорду, те тешка победа Арсенала.

Коментари / 0

Оставите коментар