Liverpul ipak dobio 'Svece'!

Fudbaleri Liverpula savladali su Sautempton 2:1 (1:0) u derbiju prvog kola Premijer lige, u kojem je sjajnom asistencijom za "svece" debitovao Dušan Tadić.

Fudbal 17.08.2014 | 17:15
Liverpul ipak dobio 'Svece'!

Junak meča bio je Rahim Sterling koji je golom i asistencijom doneo pobedu Liverpulu, dok je Tadić sjajnim proigravanjem petom omogućio Sautemptonu izjednačenje.

Enfild je utišao gol mladog beka Netenijela Klajna, ali je Danijel Staridž deset minuta pre kraja doneo pobedu "redsima". Tragičar je bio Morgan Šniderlin kojem je Simon Minjole sprečio dva gola.

Lazar Marković zbog lakše povrede nije bio ni na klupi Liverpula.

Sautempton je bio bezopasan u prvih 45 minuta, Liverpul kontrolisao ritam i do prednosti došao zahvaljujući trenutku inspiracije Džordana Hendersona koji je spremio zicer Rahimu Sterling koji to nije propustio da iskoristi.

U finišu poluvremena Sautempton je prvi put zapretio, ali je Minjole sjajno intervenisao nakon snažnog šuta Šniderlina sa 20-ak metara.

U drugom delu Sautempton je zaigrao ofanzivnije i brzo stigao do izjednačenja. Dušan Tadić je petom pronašao Netenijela Klajna koji je loptu zakucao pod prečku.

Usledilo je još 15-ak minuta sjajne igre "svetaca", nova sjajna asistencije Tadića, ali je novi gol Klajna klizećim startom sprečio Džonson.

Izlazak Tadića iz igre u 73. minutu usporio je Sautempton, što Liverpul koristi i dvominutnu inicijativu pretvara u novo vođstvo golom akcijom Sterlinga i Staridža pored šestorice rivala u kaznenom prostoru Sautemptona.

U samom finišu meča, u nadoknadi vremena, Sautempton je imao dve gol šanse u jednom napadu, prvo je Minjole opet sprečio Šniderlina da pogodi, vrhovima prstiju preusmerivši njegov šut u prečku, da bi potom Šejn Long, koji je zamenio Tadića, glavom sa nekoliko metara promašio ceo gol.

Početak sezone u Premijer ligi doneo je poraz Mančester Junajteda na debiju Luja van Gala na Old Trafordu, te teška pobeda Arsenala.

Komentari / 0

Ostavite komentar