Брандау пријети двије године!

Пре четири године је морао да бежи из Француске због оптужби за силовање, прошле сезоне је дивљачки ударио Кабајеа, јуче је повредио Ван дер Вила...

Фудбал 17.08.2014 | 17:00
Брандау пријети двије године!

Скандал због кукавичког потеза Бастијиног нападача Брандаа потреса Француску. Сви су сложни у оцени да је Бразилац овога пута баш претерао и да му треба одреазти жестоку казну.Брандао је после меча са ПСЖ у тунелу главом ударио Тијага Моту и по свему судећи му поломио нос, а онда је као кукавица побегао у свлачионицу. Сада му прети озбиљна казна, пошто су камере све снимиле. Уосталом, ако је Луис Суарез онако драконски кажњен за уједање Кјелинија, Брандао заслужује ништа мању казну.

Из ПСЖ су јуче тражили доживотну суспензију за Бастијиног голгетера, али правила у француском фудбалу не практикују таку врсту санкције. Максимална казна коју Брандао може да добије је две године неиграња. И није искључено да му баш таква казна заиста буде одређена. Према правилнику ФС Француске поменута санкција следује ако је до сукоба дошло ван терена и ако је повређени играч спречен да минимум у наредних осам дана обавља своје дужности. С обзиром да се инцидент десио ван терена и да је Моти поломљен нос, врло је вероватно да је Брандао испунио све потребне услове да добије максималну казну. Такође, биће и новчано санкционисан.

Проблеми за Брандаа се ту не завршавају. Тренер Клод Макелеле није стао у његову заштиту и рекао је да ће клуб отпустити Бразилца ако се докаже његова кривица. С обзиром да је то извесно, изгледа да је Брандао завршио каријеру на Корзици. У прилог томе говори и да је Бастија почела преговоре око довођења Гијома Ороа који би требало да буде замена за Бразилца.

Брандау је отежавајућа околност и чињеница да му није први пут да се понаша неспортски. Прошле сезоне је играћи за Сент Етјен управо проптив Пари Сен Жермена био актер неспортског потеза када је лактом у грло ударио Јоана Кабаја и за тај потез је кажњен са четири утакмице неиграња.

Осим Моте, јуче је Брандаова жртва био и Грегори ван дер Вил. Тренер Светаца Лоран Блан је после меча рекао да је морао на полувремену да замени Ван дер Вила јер му је Брандао повредио колено.

Да је Брандао момак проблематичне нарави говори и случај из 2009. када је морао да напусти Олимпик из Марсеја јер је био оптужен за силовање једне девојке. Према наводима те девојке, Брандао јој је испред једног ноћног клуба понудио да је повезе кући, а онда је силовао у аутомобилу. После суђења, случај је одбачен јер није било довољно доказа, а Брандао је побегао у Бразил док се слегне прашина и играо за Крузеиро и Гремио.

Сада су изгледа сви његови греси стигли на наплату...

Коментари / 0

Оставите коментар