Brandau prijeti dvije godine!

Pre četiri godine je morao da beži iz Francuske zbog optužbi za silovanje, prošle sezone je divljački udario Kabajea, juče je povredio Van der Vila...

Fudbal 17.08.2014 | 17:00
Brandau prijeti dvije godine!

Skandal zbog kukavičkog poteza Bastijinog napadača Brandaa potresa Francusku. Svi su složni u oceni da je Brazilac ovoga puta baš preterao i da mu treba odreazti žestoku kaznu.Brandao je posle meča sa PSŽ u tunelu glavom udario Tijaga Motu i po svemu sudeći mu polomio nos, a onda je kao kukavica pobegao u svlačionicu. Sada mu preti ozbiljna kazna, pošto su kamere sve snimile. Uostalom, ako je Luis Suarez onako drakonski kažnjen za ujedanje Kjelinija, Brandao zaslužuje ništa manju kaznu.

Iz PSŽ su juče tražili doživotnu suspenziju za Bastijinog golgetera, ali pravila u francuskom fudbalu ne praktikuju taku vrstu sankcije. Maksimalna kazna koju Brandao može da dobije je dve godine neigranja. I nije isključeno da mu baš takva kazna zaista bude određena. Prema pravilniku FS Francuske pomenuta sankcija sleduje ako je do sukoba došlo van terena i ako je povređeni igrač sprečen da minimum u narednih osam dana obavlja svoje dužnosti. S obzirom da se incident desio van terena i da je Moti polomljen nos, vrlo je verovatno da je Brandao ispunio sve potrebne uslove da dobije maksimalnu kaznu. Takođe, biće i novčano sankcionisan.

Problemi za Brandaa se tu ne završavaju. Trener Klod Makelele nije stao u njegovu zaštitu i rekao je da će klub otpustiti Brazilca ako se dokaže njegova krivica. S obzirom da je to izvesno, izgleda da je Brandao završio karijeru na Korzici. U prilog tome govori i da je Bastija počela pregovore oko dovođenja Gijoma Oroa koji bi trebalo da bude zamena za Brazilca.

Brandau je otežavajuća okolnost i činjenica da mu nije prvi put da se ponaša nesportski. Prošle sezone je igraći za Sent Etjen upravo proptiv Pari Sen Žermena bio akter nesportskog poteza kada je laktom u grlo udario Joana Kabaja i za taj potez je kažnjen sa četiri utakmice neigranja.

Osim Mote, juče je Brandaova žrtva bio i Gregori van der Vil. Trener Svetaca Loran Blan je posle meča rekao da je morao na poluvremenu da zameni Van der Vila jer mu je Brandao povredio koleno.

Da je Brandao momak problematične naravi govori i slučaj iz 2009. kada je morao da napusti Olimpik iz Marseja jer je bio optužen za silovanje jedne devojke. Prema navodima te devojke, Brandao joj je ispred jednog noćnog kluba ponudio da je poveze kući, a onda je silovao u automobilu. Posle suđenja, slučaj je odbačen jer nije bilo dovoljno dokaza, a Brandao je pobegao u Brazil dok se slegne prašina i igrao za Kruzeiro i Gremio.

Sada su izgleda svi njegovi gresi stigli na naplatu...

Komentari / 0

Ostavite komentar