Одржана "Штрапаријада" у Бијељини

На бијељинском хиподриму одржана је четврта по реду "Штрапаријада". Велики број учесника из Републике Српске и Федерације одмјеравао је снаге својих коња у вучи трупаца тежине и до три кубика.

Република Српска 17.08.2014 | 16:24
Одржана "Штрапаријада" у Бијељини

Дведесетосмогодишњи коњ, власника Миленка Гавриловића из села Бјелогорци код Пала, каже да упкос годинама, његов коњ и даље биљежи добре разултате на штрапаријадама.

"Не радим сад сваки дан у шуми, имам пет пари коња. Он је био најјачи увијек у комори. Сад понекад ради, пустим га на испашу са осталим коњима. Идемо по штрпаријадама, тако, по десетак штрапаријада обиђемо за годину" прича Гавриловић.

Никола Лиздек са Равне Романије са својим коњима до сада је неприкосновен на такмичењу.

"Коња имам код куће три пара. Имам један пар коња који се такмичи са њим они су шампиони средње категорије. За прошлу годину и за ову имају само једну изгубљену борбу", каже Лиздек.

Овогодишња штрапаријада била је четврта по реду. Такмичари су стигли из Прњавора, Романије, али и из Федерације. За добар резултат у штрапаријади причају учесници најважније је да коњ има пуно снаге и брзине.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дадо

17.08.2014 14:57

Сто прије забранити мучења животиња (коња). Била је ово прилика да одмјере снаге ови сто су на челу власти. Мања би била стета и гријех.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

17.08.2014 19:01

јадни коњи па хајде да тебе неко натјера да толико вуцес јос га и туцес па да видис како је ја бих ово забранила пате зивотиње

ОДГОВОРИТЕ
Name

трњаци

17.08.2014 20:50

Нигдје висе и нема ових зивотиња него у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чедо џелајлија

26.08.2019 09:21

Када се одржава штрапацијада ове године у Бјелини

ОДГОВОРИТЕ