Održana "Štraparijada" u Bijeljini

Na bijeljinskom hipodrimu održana je četvrta po redu "Štraparijada". Veliki broj učesnika iz Republike Srpske i Federacije odmjeravao je snage svojih konja u vuči trupaca težine i do tri kubika.

Republika Srpska 17.08.2014 | 16:24
Održana "Štraparijada" u Bijeljini

Dvedesetosmogodišnji konj, vlasnika Milenka Gavrilovića iz sela Bjelogorci kod Pala, kaže da upkos godinama, njegov konj i dalje bilježi dobre razultate na štraparijadama.

"Ne radim sad svaki dan u šumi, imam pet pari konja. On je bio najjači uvijek u komori. Sad ponekad radi, pustim ga na ispašu sa ostalim konjima. Idemo po štrparijadama, tako, po desetak štraparijada obiđemo za godinu" priča Gavrilović.

Nikola Lizdek sa Ravne Romanije sa svojim konjima do sada je neprikosnoven na takmičenju.

"Konja imam kod kuće tri para. Imam jedan par konja koji se takmiči sa njim oni su šampioni srednje kategorije. Za prošlu godinu i za ovu imaju samo jednu izgubljenu borbu", kaže Lizdek.

Ovogodišnja štraparijada bila je četvrta po redu. Takmičari su stigli iz Prnjavora, Romanije, ali i iz Federacije. Za dobar rezultat u štraparijadi pričaju učesnici najvažnije je da konj ima puno snage i brzine.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dado

17.08.2014 14:57

Sto prije zabraniti mučenja životinja (konja). Bila je ovo prilika da odmjere snage ovi sto su na čelu vlasti. Manja bi bila steta i grijeh.

ODGOVORITE
Name

xxx

17.08.2014 19:01

jadni konji pa hajde da tebe neko natjera da toliko vuces jos ga i tuces pa da vidis kako je ja bih ovo zabranila pate zivotinje

ODGOVORITE
Name

trnjaci

17.08.2014 20:50

Nigdje vise i nema ovih zivotinja nego u Bijeljini.

ODGOVORITE
Name

Čedo dželajlija

26.08.2019 09:21

Kada se održava štrapacijada ove godine u Bjelini

ODGOVORITE