Црно-бијели најубједљивији у задњих 12 година!

Фудбалери Партизана остварили су две победе на старту ЈСЛ уз гол-разлику 7:2 што је најубедљивији старт од 2002. године.

Фудбал 17.08.2014 | 16:45
Црно-бијели најубједљивији у задњих 12 година!

Иако се о Партизану претходних недеља више писало збоог финансијских проблема клуба екипа је сезону почела убедљиво, без пораза у оба такмичења и као најефикаснија у Србији.

У шест сезона у којима је на крају освајана титула првака 'црно-бели' су само три пута почели са шест бодова из два кола, једном су утакмицу друге рунде одлагали због европских квалификација, два пута губили.

Прошле сезоне је, после победе у Новом Пазару, освојен један бод у Нишу, у претходне две године у другом колу су фудбалери Партизана губили, 2011. године у Ужицу (2:1), 2012. у Новом Саду од Доњег Срема (2:1).

У сезони 2010/11 добијене су прве две утакмице у лиги али уз одлагање меча другог кола, и пре тога је Партизан освајао по шест бодова у прва два кола али никада убедљивије него 2002. и сада.

Генерација коју је водио Љубиша Тумбаковић савладала је прво Хајдук из Куле у Хумској (5:1), после тога и Раднички у Обреновцу (2:1). У оба сусрета за Партизан је играо Саша Илић, стрелац једног гола, Данко Лазовић, тада деветнаестогодишњак, дао је један гол у другом колу, када се нашао у тиму.

У лето 2002. године остале голове за Партизан постигли су Делибашић, Чакар, Огњановић и Вукић, ове сезоне су поред Лазовића, уз два аутогола противничких играча, стрелци били Шкулетић, Фофана, Грбић и Волков.

Тада су, после елиминације у квалификацијама за Лигу шампиона од Бајерна из Минхена, 'црно-бели' савладали Спортинг из ЛИсабона у првом колу Купа УЕФА.

Коментари / 0

Оставите коментар