Crno-bijeli najubjedljiviji u zadnjih 12 godina!

Fudbaleri Partizana ostvarili su dve pobede na startu JSL uz gol-razliku 7:2 što je najubedljiviji start od 2002. godine.

Fudbal 17.08.2014 | 16:45
Crno-bijeli najubjedljiviji u zadnjih 12 godina!

Iako se o Partizanu prethodnih nedelja više pisalo zboog finansijskih problema kluba ekipa je sezonu počela ubedljivo, bez poraza u oba takmičenja i kao najefikasnija u Srbiji.

U šest sezona u kojima je na kraju osvajana titula prvaka 'crno-beli' su samo tri puta počeli sa šest bodova iz dva kola, jednom su utakmicu druge runde odlagali zbog evropskih kvalifikacija, dva puta gubili.

Prošle sezone je, posle pobede u Novom Pazaru, osvojen jedan bod u Nišu, u prethodne dve godine u drugom kolu su fudbaleri Partizana gubili, 2011. godine u Užicu (2:1), 2012. u Novom Sadu od Donjeg Srema (2:1).

U sezoni 2010/11 dobijene su prve dve utakmice u ligi ali uz odlaganje meča drugog kola, i pre toga je Partizan osvajao po šest bodova u prva dva kola ali nikada ubedljivije nego 2002. i sada.

Generacija koju je vodio Ljubiša Tumbaković savladala je prvo Hajduk iz Kule u Humskoj (5:1), posle toga i Radnički u Obrenovcu (2:1). U oba susreta za Partizan je igrao Saša Ilić, strelac jednog gola, Danko Lazović, tada devetnaestogodišnjak, dao je jedan gol u drugom kolu, kada se našao u timu.

U leto 2002. godine ostale golove za Partizan postigli su Delibašić, Čakar, Ognjanović i Vukić, ove sezone su pored Lazovića, uz dva autogola protivničkih igrača, strelci bili Škuletić, Fofana, Grbić i Volkov.

Tada su, posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Bajerna iz Minhena, 'crno-beli' savladali Sporting iz LIsabona u prvom kolu Kupa UEFA.

Komentari / 0

Ostavite komentar