Педроса зауставио Маркеса!

Возач Репсол Хонде Дани Педроса прекинуо је низ од десет узастопних победа свог тимског колеге Марка Маркеса, тријумфом на Великој награди Чешке.

Остали спортови 17.08.2014 | 16:30
Педроса зауставио Маркеса!

Маркес, бранилац титуле, непоражен је био од почетка сезоне до доласка у Брно, где је Педроса славио у времену од 42:47.800 минута.

Друго место, са секундом заостатка, заузео је Хорхе Лоренцо на Јамахи, док се на подијуму нашао и деветоструки светски шампион Валентино Роси. Маркес је на крају морао да се задовољи четвртим местом, четири секунде иза ‘Доктора’.

Од Катара до Индијанаполиса, скоро пет месеци трајала је Маркесова доминација, али је њој дошао крај у Брну. Пред преко 100.000 гледалаца, за победу су се борили Педроса и Лоренцо, док Маркес ниједног тренутка није успео да им припрети. Он је водио велику борбу са Росијем, али је из ње као победник изашао ‘Доктор’, који је само дан раније у удесу током тренинга зарадио отворену рану на прсту. Италијану је трка у Брну, иначе, била 245. у краљевској класи, по чему је постао рекордер у шампионату.

Педроса се у сваком случају постарао да низ победа Репсол Хонде буде настављен у Брну, а такође је унео и мало неизвесности у борбу за титулу. Маркес на челу сада има 263 бода, 77 више од свог тимског колеге, док је Роси трећи са 173 бода.

Актуелни шампион на крају је имао пет секунди заостатка у односу на Росија, а следили су га Јаноне, Довициозо и Штефан Брадл на ЛЦР Хонди. Прву десеторицу комплетирали су возач Форварда Алеш Еспаргаро, Бредли Смит на Јамахи екипе Тех 3 и возач Гресини Хонде Алваро Баутиста.

Овогодишњи Мото ГП шампионат наставља се Великом наградом Британије на стази “Силверстон” 31. августа.

Коментари / 0

Оставите коментар