Шкоти уздржани према отцјепљењу

За останак Шкотске у Великој Британији гласаће 46 одсто шкотских грађана, док ће 36 одсто подржати проглашење независности, утврђено је анкетом месец дана уочи референдума о томе.

Свијет 17.08.2014 | 14:26
Шкоти уздржани према отцјепљењу

Фајненшел тајмс је објавио податке који показују да се за два процента смањио број противника изласка Шкотске из Велике Британије, а порастао број неодлучних, али је проценат оних који су за независност углавном непромењен, јавља АФП, преносиБета.

Да би на референдуму била изгласана независност, неопходно је да Салмонд, лидер Шкотске националне партије, за своју идеју о независности придобије још 16 одсто грађана и тиме на референдуму премаши 50 одсто.

Према последњим истраживањима, међутим, мале су шансе да ће већина грађана подржати независност Шкотске.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Машала за стандарде

17.08.2014 13:45

Добро, дакле Лондон неће ући у рат са Шкотима ако ови изгласају разлаз. А кад источна Украјина изгласа разлаз са Кијевом онда их све треба побити и протјерати. Исто тако кад је Хрватска изгласала разлаз са Југославијим то је за неке било нормално а кад је након тога Српска Крајина изгласала разлаз са Хрватском онда је за те исте неке, све Србе из те Крајине требало или поботи или протјерати, и тако је и учињено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

17.08.2014 16:37

Косово прогласило независност,цеценија прогласила независност,БиХ гласала за независност и увијек су нападани и убијани ти народи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

17.08.2014 22:18

А Додик нас небулозио о некаквом отцјепљену. Ма и ми смо ти цудне неке овце, за то нам и јест овако!

ОДГОВОРИТЕ