Škoti uzdržani prema otcjepljenju

Za ostanak Škotske u Velikoj Britaniji glasaće 46 odsto škotskih građana, dok će 36 odsto podržati proglašenje nezavisnosti, utvrđeno je anketom mesec dana uoči referenduma o tome.

Svijet 17.08.2014 | 14:26
Škoti uzdržani prema otcjepljenju

Fajnenšel tajms je objavio podatke koji pokazuju da se za dva procenta smanjio broj protivnika izlaska Škotske iz Velike Britanije, a porastao broj neodlučnih, ali je procenat onih koji su za nezavisnost uglavnom nepromenjen, javlja AFP, prenosiBeta.

Da bi na referendumu bila izglasana nezavisnost, neophodno je da Salmond, lider Škotske nacionalne partije, za svoju ideju o nezavisnosti pridobije još 16 odsto građana i time na referendumu premaši 50 odsto.

Prema poslednjim istraživanjima, međutim, male su šanse da će većina građana podržati nezavisnost Škotske.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mašala za standarde

17.08.2014 13:45

Dobro, dakle London neće ući u rat sa Škotima ako ovi izglasaju razlaz. A kad istočna Ukrajina izglasa razlaz sa Kijevom onda ih sve treba pobiti i protjerati. Isto tako kad je Hrvatska izglasala razlaz sa Jugoslavijim to je za neke bilo normalno a kad je nakon toga Srpska Krajina izglasala razlaz sa Hrvatskom onda je za te iste neke, sve Srbe iz te Krajine trebalo ili poboti ili protjerati, i tako je i učinjeno.

ODGOVORITE
Name

Bl

17.08.2014 16:37

Kosovo proglasilo nezavisnost,cecenija proglasila nezavisnost,BiH glasala za nezavisnost i uvijek su napadani i ubijani ti narodi.

ODGOVORITE
Name

Max

17.08.2014 22:18

A Dodik nas nebulozio o nekakvom otcjepljenu. Ma i mi smo ti cudne neke ovce, za to nam i jest ovako!

ODGOVORITE