Ђорђевић задовољан после Аргентинаца

Свако тражи своју форму, савршену утакмицу, али морамо да спустимо очекивања. Дође та савршена утакмица кад најмање очекујеш - каже селектор после меча са Аргентином.

Кошарка 17.08.2014 | 14:30
Ђорђевић задовољан после Аргентинаца

Селектор Србије Александар Ђорђевић, који је дочекан гласним аплаузом на свом селекторском дебију у Београду, у коментару тријумфа над Аргентином кренуо је од похвала, прешао на критике и завршио похвалама.

- Бићу досадан до краја, али морам поново да кажем да у нашој игри све креће из одбране, у којој тежимо перфекцији. Поједини играчи искачу из система игре, траже решења на основу индивидуалних карактеристика. Свако тражи своју форму, савршену утакмицу, али морамо да спустимо очекивања. Дође та савршена утакмица кад најмање очекујеш, али морамо да схватимо да у овом периоду, када градимо екипу, само као тим можемо да идемо напред. Не свиђа ми се ни број грешака, 17 је превише без обзира на агресивну игру противника.

Неизбежна обавеза Ђорђевића је лекарски извештај о неспремним играчима.

- Ово није била утакмица за Крстића са становишта јачине физичких дуела, али се може очекивати да уђе у игру против Турске. Теодосићу недостају три дана да буде потпуно спреман. Њих двојица су толико добри играчи да ће се сигурно снаћи у нашем систему. Апсолутно су нам потребни, чак и ако њиховим повратком дође до неког пада у игри – констатује Ђорђевић.

Ситуација са повредом Немање Недовића је таква да не оставља превише простора за оптимизам.
- И даље осећа бол, урађен му је још један преглед магнетном резонанцом и резултат је прослеђен његовом клубу. Дакле, статус кво, а питање је да ли ће Недовић уопште моћи да буде спреман имајући у виду да нема много времена.

Коментари / 0

Оставите коментар