Đorđević zadovoljan posle Argentinaca

Svako traži svoju formu, savršenu utakmicu, ali moramo da spustimo očekivanja. Dođe ta savršena utakmica kad najmanje očekuješ - kaže selektor posle meča sa Argentinom.

Košarka 17.08.2014 | 14:30
Đorđević zadovoljan posle Argentinaca

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević, koji je dočekan glasnim aplauzom na svom selektorskom debiju u Beogradu, u komentaru trijumfa nad Argentinom krenuo je od pohvala, prešao na kritike i završio pohvalama.

- Biću dosadan do kraja, ali moram ponovo da kažem da u našoj igri sve kreće iz odbrane, u kojoj težimo perfekciji. Pojedini igrači iskaču iz sistema igre, traže rešenja na osnovu individualnih karakteristika. Svako traži svoju formu, savršenu utakmicu, ali moramo da spustimo očekivanja. Dođe ta savršena utakmica kad najmanje očekuješ, ali moramo da shvatimo da u ovom periodu, kada gradimo ekipu, samo kao tim možemo da idemo napred. Ne sviđa mi se ni broj grešaka, 17 je previše bez obzira na agresivnu igru protivnika.

Neizbežna obaveza Đorđevića je lekarski izveštaj o nespremnim igračima.

- Ovo nije bila utakmica za Krstića sa stanovišta jačine fizičkih duela, ali se može očekivati da uđe u igru protiv Turske. Teodosiću nedostaju tri dana da bude potpuno spreman. Njih dvojica su toliko dobri igrači da će se sigurno snaći u našem sistemu. Apsolutno su nam potrebni, čak i ako njihovim povratkom dođe do nekog pada u igri – konstatuje Đorđević.

Situacija sa povredom Nemanje Nedovića je takva da ne ostavlja previše prostora za optimizam.
- I dalje oseća bol, urađen mu je još jedan pregled magnetnom rezonancom i rezultat je prosleđen njegovom klubu. Dakle, status kvo, a pitanje je da li će Nedović uopšte moći da bude spreman imajući u vidu da nema mnogo vremena.

Komentari / 0

Ostavite komentar