Шта би са Дејвидом Мојесом?!

"Од сер Алекса сам увек имао стопостотну подршку у свему. Био је невероватно добар према мени", рекао је бивши менаџер Јунајтеда, којег су се опет многи сетили...

Фудбал 17.08.2014 | 12:15
Шта би са Дејвидом Мојесом?!

Дан после апсолутно неочекиваног пораза Манчестер јунајтеда од Свонсија на старту Премијер лиге, многима је кроз главу прошао Дејвид Мојес! И поред одласка шкотског стручњака, који ће у сећању свих навијача Ђавола остати урезан као "Погрешни", серија лоших резултата бившег шампиона Енглеске је настављена, што дефинитивно нико није очекивао.

Међутим, Мојес, који је отказ добио у априлу, каже да је касно схватио да се прихватио готово немогућег посла – да одржи, или чак побољша оно што је Сер Алекс Фергусон годинама градио.
"Долазак у Јунајтед за мене је био корак ка непознатом. Сада, када погледам иза себе, био је то готово немогућ посао", рекао је Мојес у опширном интервјуу за Дејли Мејл, затим и наставио:
"Али, био је то прави посао за мене. У Евертону са провео 11 дугих година. Успели смо да се квалификујемо у Лигу шампиона, дошли до финала ФА купа. Био сам менаџер сезоне три пута. Био сам међу најискуснијим тренерима Премијер лиге. А Јунајтед је увек имао британске менаџере".

Мојес је говорио и о томе колико му је тешко пао отказ.
"Био сам скрхан. Једноставно, осетио сам да је то погрешан потез, јер сам могао да направим много тога. Сви смо били свесни тога да је потребно време да би се направиле промене и да оне уроде плодом. На крају, осећам да нисам имао довољно времена да успем или паднем скроз".

Међутим, искусни Шкот истакао је да је у свему имао огромну подршку његовог претходника – Сер Алекс Фергусона.
"Са њим сам се састао неколико пута откад сам отишао. Разговарали смо о данима који су претходили мом одласку. Он ми је објаснио каква је ситуација и прихватио сам све што је рекао. Био је врло позитиван и зато сам га схватио. Од њега сам увек имао стопостотну подршку у свему. Био је невероватно добар према мени. Неколико пута смо састанчили у време док сам био менаџер Јунајтеда, а редовно смо причали преко телефона. То ми је давало снагу да гурам даље", закључио је Мојес.

Коментари / 0

Оставите коментар