Šta bi sa Dejvidom Mojesom?!

"Od ser Aleksa sam uvek imao stopostotnu podršku u svemu. Bio je neverovatno dobar prema meni", rekao je bivši menadžer Junajteda, kojeg su se opet mnogi setili...

Fudbal 17.08.2014 | 12:15
Šta bi sa Dejvidom Mojesom?!

Dan posle apsolutno neočekivanog poraza Mančester junajteda od Svonsija na startu Premijer lige, mnogima je kroz glavu prošao Dejvid Mojes! I pored odlaska škotskog stručnjaka, koji će u sećanju svih navijača Đavola ostati urezan kao "Pogrešni", serija loših rezultata bivšeg šampiona Engleske je nastavljena, što definitivno niko nije očekivao.

Međutim, Mojes, koji je otkaz dobio u aprilu, kaže da je kasno shvatio da se prihvatio gotovo nemogućeg posla – da održi, ili čak poboljša ono što je Ser Aleks Ferguson godinama gradio.
"Dolazak u Junajted za mene je bio korak ka nepoznatom. Sada, kada pogledam iza sebe, bio je to gotovo nemoguć posao", rekao je Mojes u opširnom intervjuu za Dejli Mejl, zatim i nastavio:
"Ali, bio je to pravi posao za mene. U Evertonu sa proveo 11 dugih godina. Uspeli smo da se kvalifikujemo u Ligu šampiona, došli do finala FA kupa. Bio sam menadžer sezone tri puta. Bio sam među najiskusnijim trenerima Premijer lige. A Junajted je uvek imao britanske menadžere".

Mojes je govorio i o tome koliko mu je teško pao otkaz.
"Bio sam skrhan. Jednostavno, osetio sam da je to pogrešan potez, jer sam mogao da napravim mnogo toga. Svi smo bili svesni toga da je potrebno vreme da bi se napravile promene i da one urode plodom. Na kraju, osećam da nisam imao dovoljno vremena da uspem ili padnem skroz".

Međutim, iskusni Škot istakao je da je u svemu imao ogromnu podršku njegovog prethodnika – Ser Aleks Fergusona.
"Sa njim sam se sastao nekoliko puta otkad sam otišao. Razgovarali smo o danima koji su prethodili mom odlasku. On mi je objasnio kakva je situacija i prihvatio sam sve što je rekao. Bio je vrlo pozitivan i zato sam ga shvatio. Od njega sam uvek imao stopostotnu podršku u svemu. Bio je neverovatno dobar prema meni. Nekoliko puta smo sastančili u vreme dok sam bio menadžer Junajteda, a redovno smo pričali preko telefona. To mi je davalo snagu da guram dalje", zaključio je Mojes.

Komentari / 0

Ostavite komentar