'Парни ваљак' протутњао кроз Ниш!

Црно-бели забележили и другу победу у првенству, у Нишу пао Раднички (4:1), Николић искључен, Волков повређен.

Фудбал 16.08.2014 | 21:12
'Парни ваљак' протутњао кроз Ниш!

Парни ваљак је четвртом брзином протутњао Чаиром! На концу седмице великих потреса у свлачионици и врху клуба, вицешампион Србије је показао да је на терену далеко јачи него у руководству и практично преорао игралиште стадиона Радничког како би из Ништа однео три бода – 4:1 (2:0).

Једнодневни штрајк услед неисплаћених зарада, којим су скренули пажњу јавности на катастрофалне услове у којима живе и раде, као да је ослободио притиска црно-беле, који су се „откачили“ и за разлику од премијере са Вождовцем прилично лако и убедљиво савладали противника који их је у сличној фази претходног шампионата на истом месту укочио (0:0). Можда би Раднички – коме се не може ставити примедба на стил, борбеност и залагање – боље прошао, али се кључним испоставио најбржи погодак у досадашњем току Суперлиге, па се победник назирао већ после 50 секунди.

Тај рани мат Петра Грбића, који је солопродор завршио ударцем у ближи угао Ненада Филиповића, толико је растеретио госте и ошамутио изабранике Драгослава Степановића да је уводних део првог полувремена протекао у очигледној доминацији Партизана. Шансе су се ређале као на траци, промашене шансе Данка Лазвоића створиле бојазан код Гробара да би могла да уследи брза казна, али је шут искусног нападача из 27. минута (иако су домаћини сматрали да се налазио у офсајду) усмерио екипу из Хумске 1 ка више него заслуженој победи.

Додуше, она је могла бити осигурана далеко пре него што је штопер домаћег састава Владимир Ђорђевић неопрезном реакцијом на центаршут Мирослава Вулићевића поништио сјајну реакцију само четири минута раније у противничком казненом простору, али је и овако велики број контри црно-белих, можда и недосуђен пенал после старта над Шкулетићем, сугерисао ко је газда на терену и постављало се само питање ко ће ставити тачку на „и“. Част да пред 8.000 гледалаца „одсвира“ крај припала је Петру Шкулетићу, чија је легана егзекуција појачала ветар самопоуздања пред први дуел са Нефчијем у квалификацијама за Лигу Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар