'Parni valjak' protutnjao kroz Niš!

Crno-beli zabeležili i drugu pobedu u prvenstvu, u Nišu pao Radnički (4:1), Nikolić isključen, Volkov povređen.

Fudbal 16.08.2014 | 21:12
'Parni valjak' protutnjao kroz Niš!

Parni valjak je četvrtom brzinom protutnjao Čairom! Na koncu sedmice velikih potresa u svlačionici i vrhu kluba, vicešampion Srbije je pokazao da je na terenu daleko jači nego u rukovodstvu i praktično preorao igralište stadiona Radničkog kako bi iz Ništa odneo tri boda – 4:1 (2:0).

Jednodnevni štrajk usled neisplaćenih zarada, kojim su skrenuli pažnju javnosti na katastrofalne uslove u kojima žive i rade, kao da je oslobodio pritiska crno-bele, koji su se „otkačili“ i za razliku od premijere sa Voždovcem prilično lako i ubedljivo savladali protivnika koji ih je u sličnoj fazi prethodnog šampionata na istom mestu ukočio (0:0). Možda bi Radnički – kome se ne može staviti primedba na stil, borbenost i zalaganje – bolje prošao, ali se ključnim ispostavio najbrži pogodak u dosadašnjem toku Superlige, pa se pobednik nazirao već posle 50 sekundi.

Taj rani mat Petra Grbića, koji je soloprodor završio udarcem u bliži ugao Nenada Filipovića, toliko je rasteretio goste i ošamutio izabranike Dragoslava Stepanovića da je uvodnih deo prvog poluvremena protekao u očiglednoj dominaciji Partizana. Šanse su se ređale kao na traci, promašene šanse Danka Lazvoića stvorile bojazan kod Grobara da bi mogla da usledi brza kazna, ali je šut iskusnog napadača iz 27. minuta (iako su domaćini smatrali da se nalazio u ofsajdu) usmerio ekipu iz Humske 1 ka više nego zasluženoj pobedi.

Doduše, ona je mogla biti osigurana daleko pre nego što je štoper domaćeg sastava Vladimir Đorđević neopreznom reakcijom na centaršut Miroslava Vulićevića poništio sjajnu reakciju samo četiri minuta ranije u protivničkom kaznenom prostoru, ali je i ovako veliki broj kontri crno-belih, možda i nedosuđen penal posle starta nad Škuletićem, sugerisao ko je gazda na terenu i postavljalo se samo pitanje ko će staviti tačku na „i“. Čast da pred 8.000 gledalaca „odsvira“ kraj pripala je Petru Škuletiću, čija je legana egzekucija pojačala vetar samopouzdanja pred prvi duel sa Nefčijem u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar