Трансфер бомба: Јоветић у Роми!

Трансфер гуру Валтер Сабатини је у Лондону где преговара око прелазака Дестра у Тотенхем и Бенатије у Челси, а у Италију би могао да се врати са црногорским нападачем.

Фудбал 17.08.2014 | 00:00
Трансфер бомба: Јоветић у Роми!

Рома спрема велике промене у финишу прелазног рока. Иако су из престонице стизале најаве да ће тим остати на окупу и да ће бити ојачан довођењем неколико новајлија, Вучица ће ипак продавати…

Трансфер гуру Валтер Сабатини је допутиовао у Лондон, а разлог његове посете су евентуалне продаје Матије Дестра у Тотенхем или Мехдија Бенатије у Челси или Манчестер Јунајтед. Директор Сабатини је мајстор да наплати дебело обештећење као што је то летос урадио са продајама Ламеле, Освалда и Маркињоса, а и овога пута је на добро путу да напуни клупску касу.

Иако је Мурињо причао да му Бенатија није потребан, Плавци су и даље заинетересовани за Мароканца. Уосталом, Мурињо је овог играча желео и пре пар година у првом мандату на Стамфорд Бриџу када је Бенатија био члан Марсеја. После пораза од Свонсија, све је извесније да ће и Манчестер Јунајтед кренути по Бенатију јер је Ван Гал јавно признао да му је потребан штопер. Цена Бенатије је између 37 и 40 милиона евра.

Из финансијског угла би то био пун погодак Сабатинија, с обзиром да је пре само годину дана Мароканца платио 11 милиона евра. Ипак, из спортског угла, Рома би боље поднела продају Дестра. Цена је мања и износи око 25 милиона, али Дестро је играч чији одлазак не би толико уздрмао екипу за разлику од Бенатије који је темељ последње линије.

Сабатини ће део зараде уложити у појачања. Прва мета је Стеван Јоветић и све је извесније да би Црногорац могао назад на Апенине. Поготово ако дође до продаје Дестра. И у случају да Бенатије оде, Јоветић је прва жеља Вучице, а део новца (око осам милиона евра) би био уложен и у довођење талентованмог Колумбијца Карбонера из Ривер Плате. Ако би Дестро остао, то би убрзало и одлазак Адема Љајића.

Овај викенд је кључни за Рому у прелазном року и већ средином недеље ће вероватно бити познат тим са којим ће Вучица кренути у напад на Скудето.

Коментари / 0

Оставите коментар