Transfer bomba: Jovetić u Romi!

Transfer guru Valter Sabatini je u Londonu gde pregovara oko prelazaka Destra u Totenhem i Benatije u Čelsi, a u Italiju bi mogao da se vrati sa crnogorskim napadačem.

Fudbal 17.08.2014 | 00:00
Transfer bomba: Jovetić u Romi!

Roma sprema velike promene u finišu prelaznog roka. Iako su iz prestonice stizale najave da će tim ostati na okupu i da će biti ojačan dovođenjem nekoliko novajlija, Vučica će ipak prodavati…

Transfer guru Valter Sabatini je doputiovao u London, a razlog njegove posete su eventualne prodaje Matije Destra u Totenhem ili Mehdija Benatije u Čelsi ili Mančester Junajted. Direktor Sabatini je majstor da naplati debelo obeštećenje kao što je to letos uradio sa prodajama Lamele, Osvalda i Markinjosa, a i ovoga puta je na dobro putu da napuni klupsku kasu.

Iako je Murinjo pričao da mu Benatija nije potreban, Plavci su i dalje zaineteresovani za Marokanca. Uostalom, Murinjo je ovog igrača želeo i pre par godina u prvom mandatu na Stamford Bridžu kada je Benatija bio član Marseja. Posle poraza od Svonsija, sve je izvesnije da će i Mančester Junajted krenuti po Benatiju jer je Van Gal javno priznao da mu je potreban štoper. Cena Benatije je između 37 i 40 miliona evra.

Iz finansijskog ugla bi to bio pun pogodak Sabatinija, s obzirom da je pre samo godinu dana Marokanca platio 11 miliona evra. Ipak, iz sportskog ugla, Roma bi bolje podnela prodaju Destra. Cena je manja i iznosi oko 25 miliona, ali Destro je igrač čiji odlazak ne bi toliko uzdrmao ekipu za razliku od Benatije koji je temelj poslednje linije.

Sabatini će deo zarade uložiti u pojačanja. Prva meta je Stevan Jovetić i sve je izvesnije da bi Crnogorac mogao nazad na Apenine. Pogotovo ako dođe do prodaje Destra. I u slučaju da Benatije ode, Jovetić je prva želja Vučice, a deo novca (oko osam miliona evra) bi bio uložen i u dovođenje talentovanmog Kolumbijca Karbonera iz River Plate. Ako bi Destro ostao, to bi ubrzalo i odlazak Adema Ljajića.

Ovaj vikend je ključni za Romu u prelaznom roku i već sredinom nedelje će verovatno biti poznat tim sa kojim će Vučica krenuti u napad na Skudeto.

Komentari / 0

Ostavite komentar