Мурињо 'пецка' Венгера!

Португалац рекао да је у најтежој позицији од свих тренера и да није паметан тип за бирање тимова које ће водити.

Фудбал 17.08.2014 | 08:30
Мурињо 'пецка' Венгера!

Само што је почела Премијер лига, а Жозе Мурињо опет бриљира изјавама, а већ је кренуо и да прозива колеге. Португалац је искористио конференцију за медије да нагласи како се он налази на најтежем месту од свих колега.
„Неки имају 10 година да освоје нешто, ја само две“, рекао је Мурињо и директно алудирао на Арсена Венгера којег је прошле године назвао „специјалистом за неуспех“.

Специјални је додао да он воли изазове и да не воли када дође у већ изграђен тим.
„Ја нисам веома паметан човек када је у питању бирање тимова. Ја волим да радим, да градим. Не волим лаке послове, ја не волим да преузмем клубове које су други менаџери направили пре мене. Ја не волим да стигнем на време и да преузмем плодове њиховог рада“, додао је Португалац.

Многи се не би сложили са Мурињовом тврдњом да је долазио у недовршене тимове, али је он детаљније објаснио своје виђење његове каријере.
„Када сам отишао у Порто, у прошлој сезони су били пети. Када сам отишао у Мадрид, где је био Мадрид? Где је био Интер пре него што сам отишао тамо? И ја сам дошао у Челси у моменту када је један тим био готов и када је други морао да се роди, а дошао сам у једину лигу где четири, пет, шест тимова могу да се такмиче за титулу", рекао је тренер Челсија.

Он је подсетио да се рачуни своде на крају сезоне.
„На крају сезоне ви (новинари), навијачи и играчи ћете оценијивати мој рад. И најважније мој шеф, мој власник, мој управни одбор ће оценити мој рад“, закључио је Мурињо.

Он је најавио да ће у прва два, три меча играти они који су спремни, а да ће тек после играти они које види као стартних 11. Челси у понедељак од 21.00 игра против Барнлија.

Коментари / 0

Оставите коментар