Murinjo 'pecka' Vengera!

Portugalac rekao da je u najtežoj poziciji od svih trenera i da nije pametan tip za biranje timova koje će voditi.

Fudbal 17.08.2014 | 08:30
Murinjo 'pecka' Vengera!

Samo što je počela Premijer liga, a Žoze Murinjo opet briljira izjavama, a već je krenuo i da proziva kolege. Portugalac je iskoristio konferenciju za medije da naglasi kako se on nalazi na najtežem mestu od svih kolega.
„Neki imaju 10 godina da osvoje nešto, ja samo dve“, rekao je Murinjo i direktno aludirao na Arsena Vengera kojeg je prošle godine nazvao „specijalistom za neuspeh“.

Specijalni je dodao da on voli izazove i da ne voli kada dođe u već izgrađen tim.
„Ja nisam veoma pametan čovek kada je u pitanju biranje timova. Ja volim da radim, da gradim. Ne volim lake poslove, ja ne volim da preuzmem klubove koje su drugi menadžeri napravili pre mene. Ja ne volim da stignem na vreme i da preuzmem plodove njihovog rada“, dodao je Portugalac.

Mnogi se ne bi složili sa Murinjovom tvrdnjom da je dolazio u nedovršene timove, ali je on detaljnije objasnio svoje viđenje njegove karijere.
„Kada sam otišao u Porto, u prošloj sezoni su bili peti. Kada sam otišao u Madrid, gde je bio Madrid? Gde je bio Inter pre nego što sam otišao tamo? I ja sam došao u Čelsi u momentu kada je jedan tim bio gotov i kada je drugi morao da se rodi, a došao sam u jedinu ligu gde četiri, pet, šest timova mogu da se takmiče za titulu", rekao je trener Čelsija.

On je podsetio da se računi svode na kraju sezone.
„Na kraju sezone vi (novinari), navijači i igrači ćete ocenijivati moj rad. I najvažnije moj šef, moj vlasnik, moj upravni odbor će oceniti moj rad“, zaključio je Murinjo.

On je najavio da će u prva dva, tri meča igrati oni koji su spremni, a da će tek posle igrati oni koje vidi kao startnih 11. Čelsi u ponedeljak od 21.00 igra protiv Barnlija.

Komentari / 0

Ostavite komentar