Терзић: Лука Јовић ће вредети бар 8 милиона!

"Хтео сам Крунића зато што мислим да је у питању играч који треба да носи десетку Црвене звезде, да носи игру, зато што је модеран играч. Мислим да је то фудбалер за Борусију Дортмунд за две године".

Фудбал 17.08.2014 | 08:15
Терзић: Лука Јовић ће вредети бар 8 милиона!

Црвена звезда ће без сумње имати доста проблема да задржи дуже у клубу своју талентовану децу. Тек сада, после шансе коју су добили у првом тиму и коју ће вероватно наставити да добијају током јесењег дела првенства, Звездини клинци наћи ће се на оку бројних клубова широм Европе. Од раније је познато да црвено-бели имају отворену понуду за Милоша Стојановића, а у опширном интервјуу РСБ-у, вршилац дужности генералног секретара клуба са Маракане Звездан Терзић казао је да је одбијена и понуда за Луку Јовића тешка 2,5 милиона евра!

Он је подсетио да се клуб налази у јако тешкој ситуацији, али исто тако и подвукао да од распродаје младих играча неће бити ништа, не бар док њихове цене не достигну адекватне цифре.

"Познато је да за Стојановића већ сада имамо понуду Фиорентине од 1.200 000 евра. Имамо понуду Атлетико Мадрида за Луку Јовића од 2.500.000. Без пара смо. Сутра нам гасе струју. Је л' треба да се продају због тога? Зашто ово причам? Ови играчи имају сигурно вредност. Ја вам гарантујем да ће Вукашин Јовановић бити велики играч, Марко Грујић и Михаило Ристић такође. Лука Јовић ће бити најбољи нападач Европе, запамтите шта вам кажем. Милош Стојановић је бисер, он је сада у свом годишту најбољи штопер у Европи. То су све бисери. Да сам сада у ОФК Београду рекао бих им: 'децо играјте, грешите, изгубите пет утакмица'... и бићемо тринаести. Али да ли ће долазити 25.000 људи ако Звезда изгуби код куће од Јагодине 0:2. То су велике и стратешке одлуке".

Терзић не крије да је Лука Јовић стратешки план клуб и да ће многи ствари у наредних годину дана бити подређене њему, јер ће млади нападач већ идућег лета вредети можда и четири пута више.

"Тих два и по милиона од Луке Јовића сада би значио спас, али ја сам убеђен и мој неки осећај ми говори, ако се буде правилно развијао, ако будемо на прави начин причали са њим, ако му глава буде чиста, да за њега можемо следећег лета да приходујемо шест до осам милиона евра. Боље је узети и најнеповољнији кредит од два и по милиона, него бацити 4-5 милиона евра тако што га продаш сада", истиче Терзић и наставља причу о Јовићу:

"Пре неколико дана звао сам Деспотовића да му објасним зашто сам му узео деветку и он то није могао да схвати. Деспотовићу, добар си играч, али да у овом тренутку Ван Перси дође у Црвену звезду, деветка иде на леђа Луке Јовића, јер сам ја тако одлучио! Зато што смо зацртали циљ да следеће сезоне узмемо осам милиона евра за његов трансфер. А да бисмо узели толики новац, он мора да има и деветку на леђима, не може да носи 47".

На питање колико је Црвена звезда у овом прелазном року потрошила на појачања Звездан Терзић је помало неочекивано одговорио: "Ни један једини динар!" Објаснио је да је рачун у блокади и да је суштина тих уговора проценат који ће други клубови добијати од следећег трансфера њиховог фудбалера. Такоиђе, Терзић је истакао да се максимално за транфере може издвојити 250.000, али да постоје и неки изузеци...

"Црвена звезда максимално треба да плаћа 250.000 и максимум 20% од наредног трансфера. Да то буде неки оквир и стандард. Ако проценимо и договоримо се можемо некога и да платимо више. А ако проценим да треба да доведемо Бабића из Војводине, онда ћемо да се исконсултујемо, па ћу аргументовано да објасним зашто треба да га доведемо и да платимо 800.000 евра, на пример. Не могу најбољем хирургу Европе да објасним зашто хоћу да платим Крунића 300.000 евра. Као што не би он мени могао да објасни како ради операцију. Кажу да и ту могу да се направе критеријуми, да може да дође ако да десет голова у првенству или ако је одиграо не знам колико утакмица. Не може! Играч се доводи јер сам ја тако осетио и не могу да вам објасним зашто".

Звездан Терзић је признао да је изричито његова жеља била да се покуша трансфер Радета Крунића из Доњег Срема...

"Да, хтео сам га зато што мислим да је у питању играч који треба да носи десетку Црвене звезде, да носи игру, зато што је модеран играч. Мислим да је то фудбалер за Борусију Дортмунд за две године. Везни играч који даје голове, има брзину, снагу... Звезда не треба да доводи споре играче, који траже лопту у ноге, који дају пасове уназад".

Терзић је изашао у јавност и с цифрама које би клуб требало да иплати на конто трансфера тројице играча који су стигли овог лета и за које ће обештећење морати да буде плаћено.

"Гаврић 250.000 и 20%, Планић 250.000 и 20% и Аврамовски 250.000 и 20%. Још нисмо платили динара, надам се да ћемо до 31. августа успети бар нешто да дамо тим клубовима да би нам дали документацију да региструјемо играче. Босанчића, Антића и Кахримана довели смо без динара обештећења, а они су играчи који миришу на нешто", закључио је Терзић.

Било је приче да ће Црвена звезда овог лета покушати да ангажује младог штопера Војводине Срђана Бабића. Ипак, Терзић каже да је гледао Европско првенство за омладинце и да је видео да је Вукашин Јовановић бољи играч, због чега се и одустало од планираног посла.

"Он је за класу бољи играч од Бабића. А Бабић сада има отворену понуду од милион и по евра од једног европског клуба, док је Вукашин на нули. Само зато што је овај 96. годиште и одиграо је 13 утакмица за Војводину, гурнут у репрезентацију, направљен му је маркетинг. Јовановић је остао у запећку".

Коментари / 0

Оставите коментар