Terzić: Luka Jović će vredeti bar 8 miliona!

"Hteo sam Krunića zato što mislim da je u pitanju igrač koji treba da nosi desetku Crvene zvezde, da nosi igru, zato što je moderan igrač. Mislim da je to fudbaler za Borusiju Dortmund za dve godine".

Fudbal 17.08.2014 | 08:15
Terzić: Luka Jović će vredeti bar 8 miliona!

Crvena zvezda će bez sumnje imati dosta problema da zadrži duže u klubu svoju talentovanu decu. Tek sada, posle šanse koju su dobili u prvom timu i koju će verovatno nastaviti da dobijaju tokom jesenjeg dela prvenstva, Zvezdini klinci naći će se na oku brojnih klubova širom Evrope. Od ranije je poznato da crveno-beli imaju otvorenu ponudu za Miloša Stojanovića, a u opširnom intervjuu RSB-u, vršilac dužnosti generalnog sekretara kluba sa Marakane Zvezdan Terzić kazao je da je odbijena i ponuda za Luku Jovića teška 2,5 miliona evra!

On je podsetio da se klub nalazi u jako teškoj situaciji, ali isto tako i podvukao da od rasprodaje mladih igrača neće biti ništa, ne bar dok njihove cene ne dostignu adekvatne cifre.

"Poznato je da za Stojanovića već sada imamo ponudu Fiorentine od 1.200 000 evra. Imamo ponudu Atletiko Madrida za Luku Jovića od 2.500.000. Bez para smo. Sutra nam gase struju. Je l' treba da se prodaju zbog toga? Zašto ovo pričam? Ovi igrači imaju sigurno vrednost. Ja vam garantujem da će Vukašin Jovanović biti veliki igrač, Marko Grujić i Mihailo Ristić takođe. Luka Jović će biti najbolji napadač Evrope, zapamtite šta vam kažem. Miloš Stojanović je biser, on je sada u svom godištu najbolji štoper u Evropi. To su sve biseri. Da sam sada u OFK Beogradu rekao bih im: 'deco igrajte, grešite, izgubite pet utakmica'... i bićemo trinaesti. Ali da li će dolaziti 25.000 ljudi ako Zvezda izgubi kod kuće od Jagodine 0:2. To su velike i strateške odluke".

Terzić ne krije da je Luka Jović strateški plan klub i da će mnogi stvari u narednih godinu dana biti podređene njemu, jer će mladi napadač već idućeg leta vredeti možda i četiri puta više.

"Tih dva i po miliona od Luke Jovića sada bi značio spas, ali ja sam ubeđen i moj neki osećaj mi govori, ako se bude pravilno razvijao, ako budemo na pravi način pričali sa njim, ako mu glava bude čista, da za njega možemo sledećeg leta da prihodujemo šest do osam miliona evra. Bolje je uzeti i najnepovoljniji kredit od dva i po miliona, nego baciti 4-5 miliona evra tako što ga prodaš sada", ističe Terzić i nastavlja priču o Joviću:

"Pre nekoliko dana zvao sam Despotovića da mu objasnim zašto sam mu uzeo devetku i on to nije mogao da shvati. Despotoviću, dobar si igrač, ali da u ovom trenutku Van Persi dođe u Crvenu zvezdu, devetka ide na leđa Luke Jovića, jer sam ja tako odlučio! Zato što smo zacrtali cilj da sledeće sezone uzmemo osam miliona evra za njegov transfer. A da bismo uzeli toliki novac, on mora da ima i devetku na leđima, ne može da nosi 47".

Na pitanje koliko je Crvena zvezda u ovom prelaznom roku potrošila na pojačanja Zvezdan Terzić je pomalo neočekivano odgovorio: "Ni jedan jedini dinar!" Objasnio je da je račun u blokadi i da je suština tih ugovora procenat koji će drugi klubovi dobijati od sledećeg transfera njihovog fudbalera. Takoiđe, Terzić je istakao da se maksimalno za tranfere može izdvojiti 250.000, ali da postoje i neki izuzeci...

"Crvena zvezda maksimalno treba da plaća 250.000 i maksimum 20% od narednog transfera. Da to bude neki okvir i standard. Ako procenimo i dogovorimo se možemo nekoga i da platimo više. A ako procenim da treba da dovedemo Babića iz Vojvodine, onda ćemo da se iskonsultujemo, pa ću argumentovano da objasnim zašto treba da ga dovedemo i da platimo 800.000 evra, na primer. Ne mogu najboljem hirurgu Evrope da objasnim zašto hoću da platim Krunića 300.000 evra. Kao što ne bi on meni mogao da objasni kako radi operaciju. Kažu da i tu mogu da se naprave kriterijumi, da može da dođe ako da deset golova u prvenstvu ili ako je odigrao ne znam koliko utakmica. Ne može! Igrač se dovodi jer sam ja tako osetio i ne mogu da vam objasnim zašto".

Zvezdan Terzić je priznao da je izričito njegova želja bila da se pokuša transfer Radeta Krunića iz Donjeg Srema...

"Da, hteo sam ga zato što mislim da je u pitanju igrač koji treba da nosi desetku Crvene zvezde, da nosi igru, zato što je moderan igrač. Mislim da je to fudbaler za Borusiju Dortmund za dve godine. Vezni igrač koji daje golove, ima brzinu, snagu... Zvezda ne treba da dovodi spore igrače, koji traže loptu u noge, koji daju pasove unazad".

Terzić je izašao u javnost i s ciframa koje bi klub trebalo da iplati na konto transfera trojice igrača koji su stigli ovog leta i za koje će obeštećenje morati da bude plaćeno.

"Gavrić 250.000 i 20%, Planić 250.000 i 20% i Avramovski 250.000 i 20%. Još nismo platili dinara, nadam se da ćemo do 31. avgusta uspeti bar nešto da damo tim klubovima da bi nam dali dokumentaciju da registrujemo igrače. Bosančića, Antića i Kahrimana doveli smo bez dinara obeštećenja, a oni su igrači koji mirišu na nešto", zaključio je Terzić.

Bilo je priče da će Crvena zvezda ovog leta pokušati da angažuje mladog štopera Vojvodine Srđana Babića. Ipak, Terzić kaže da je gledao Evropsko prvenstvo za omladince i da je video da je Vukašin Jovanović bolji igrač, zbog čega se i odustalo od planiranog posla.

"On je za klasu bolji igrač od Babića. A Babić sada ima otvorenu ponudu od milion i po evra od jednog evropskog kluba, dok je Vukašin na nuli. Samo zato što je ovaj 96. godište i odigrao je 13 utakmica za Vojvodinu, gurnut u reprezentaciju, napravljen mu je marketing. Jovanović je ostao u zapećku".

Komentari / 0

Ostavite komentar