Премијер лига - 1. коло

Фудбалери Тотенхема успели су у трећем минуту надокнаде да савладају Вест Хем који је имао све у својим рукама, али није успео да искористи све шансе. Евертон је такође узео само бод пошто је новајлија Лестер на свом терену у последњих пет минута извукао реми 2:2, а истим резултат је био на утакмици ВБА и Сандерленда. Минималну победу у гостима остварио је Хул против КПР-а, као и Астон Вила против Стоука.

Фудбал 16.08.2014 | 18:28
Премијер лига - 1. коло

Све је кренуло наопако за Тотенхем, јер је у 29. минуту Кајл Нотон рукама спречио да лопта уђе у гол, па је зарадио црвени картон, а Вест Хем је добио прилику да са беле тачке дође у вођство. Ипак, Марк Нобл је промашио гол иако се Љорис бацио у другу страну.

Најава шока за "чекићаре" десила се у 63. минуту када се Колинс поставио Адебајору и фаулирао га у опасној контри, те зарадио други жути картон. Није мирисало на гол, некако се, после искључења дефанзивца Вест Хема игра смирила, али је казна за домаћина дошла у трећем минуту надокнаде.

Ерик Дајер је у налету заобижао одбрану Вест Хема, а затим и голмана Адријана и угура лопту у мрежу за три бода "певаца" на старту Премијер лига.

Евертон је ушао у меч против Лестера као фаворит, упркос томе што је био гост, а то је оправдао Мекгиди који је у 20. минуту искористио велику пометњу у казненом простору и поред истрчалог чувара мреже пронашао угао за 1:0. Домаћин се враћа у игру само два минута касније преко Улоа.

Нејмсит је поготком у последњем минуту првог полувремена најавио тријумф, али је Вуд голом у 86. минуту зарадио први бод за Лестер.

Честер је у 52. минуту донео победу Хулу на гостовању КПР-у, док је исту ствар урадио Веиман у 50. минуту за Астон Вилу против Стоука.

Сандерленд је много рано показао да ће ове сезоне бити много озбиљнији него прошле, али је ВБА преокренуо, па се на крају утакмица завршила 2:2. Одобрење да фестивал голова почне дао је Ли Катермол у петом минуту када је донео предност госту, али је Берахино одлично извео пенал и вратио ВБА у игру.

Исти играч је донео преокрет у 74. минуту на асистенцију Гарднера, али се сјајни Ларсон пет минута пре краја меча нашао на петерцу, док је Ва Анхолт упутио лопту са леве стране и тачно пронашао егзекутора којем није било тешко да отвори ногу и погоди десни угао.

Премијер лига, 1. коло
Субота:
Манчестер јунајтед - Свонси 1:2 (0:1)
(Руни 53 - Ки 28, Сигурдсон 73)
Лестер - Евертон 2:2 (1:2)
Улоа 22, Вуд 86 - Мекгиди 20, Нејсмит 45)
КПР - Хал 0:1 (0:0)
(Честер 52)
Стоук - Астон Вила 0:1 (0:0)
(Веиман 50)
ВБА - Сандерленд 2:2 (1:1)
(Берахино 42, 74 - Катермол, Ларсон 85)
Вест Хем - Тотенхем 0:1 (0:0)
(Дајер 90+3)
18.30 Арсенал - Кристал Палас
Недеља:
14.30 Ливерпул - Саутемптон
17.00 Њукасл - Манчестер сити
Понедељак:
21.00 Барнли - Челси

Коментари / 0

Оставите коментар