Premijer liga - 1. kolo

Fudbaleri Totenhema uspeli su u trećem minutu nadoknade da savladaju Vest Hem koji je imao sve u svojim rukama, ali nije uspeo da iskoristi sve šanse. Everton je takođe uzeo samo bod pošto je novajlija Lester na svom terenu u poslednjih pet minuta izvukao remi 2:2, a istim rezultat je bio na utakmici VBA i Sanderlenda. Minimalnu pobedu u gostima ostvario je Hul protiv KPR-a, kao i Aston Vila protiv Stouka.

Fudbal 16.08.2014 | 18:28
Premijer liga - 1. kolo

Sve je krenulo naopako za Totenhem, jer je u 29. minutu Kajl Noton rukama sprečio da lopta uđe u gol, pa je zaradio crveni karton, a Vest Hem je dobio priliku da sa bele tačke dođe u vođstvo. Ipak, Mark Nobl je promašio gol iako se Ljoris bacio u drugu stranu.

Najava šoka za "čekićare" desila se u 63. minutu kada se Kolins postavio Adebajoru i faulirao ga u opasnoj kontri, te zaradio drugi žuti karton. Nije mirisalo na gol, nekako se, posle isključenja defanzivca Vest Hema igra smirila, ali je kazna za domaćina došla u trećem minutu nadoknade.

Erik Dajer je u naletu zaobižao odbranu Vest Hema, a zatim i golmana Adrijana i ugura loptu u mrežu za tri boda "pevaca" na startu Premijer liga.

Everton je ušao u meč protiv Lestera kao favorit, uprkos tome što je bio gost, a to je opravdao Mekgidi koji je u 20. minutu iskoristio veliku pometnju u kaznenom prostoru i pored istrčalog čuvara mreže pronašao ugao za 1:0. Domaćin se vraća u igru samo dva minuta kasnije preko Uloa.

Nejmsit je pogotkom u poslednjem minutu prvog poluvremena najavio trijumf, ali je Vud golom u 86. minutu zaradio prvi bod za Lester.

Čester je u 52. minutu doneo pobedu Hulu na gostovanju KPR-u, dok je istu stvar uradio Veiman u 50. minutu za Aston Vilu protiv Stouka.

Sanderlend je mnogo rano pokazao da će ove sezone biti mnogo ozbiljniji nego prošle, ali je VBA preokrenuo, pa se na kraju utakmica završila 2:2. Odobrenje da festival golova počne dao je Li Katermol u petom minutu kada je doneo prednost gostu, ali je Berahino odlično izveo penal i vratio VBA u igru.

Isti igrač je doneo preokret u 74. minutu na asistenciju Gardnera, ali se sjajni Larson pet minuta pre kraja meča našao na petercu, dok je Va Anholt uputio loptu sa leve strane i tačno pronašao egzekutora kojem nije bilo teško da otvori nogu i pogodi desni ugao.

Premijer liga, 1. kolo
Subota:
Mančester junajted - Svonsi 1:2 (0:1)
(Runi 53 - Ki 28, Sigurdson 73)
Lester - Everton 2:2 (1:2)
Uloa 22, Vud 86 - Mekgidi 20, Nejsmit 45)
KPR - Hal 0:1 (0:0)
(Čester 52)
Stouk - Aston Vila 0:1 (0:0)
(Veiman 50)
VBA - Sanderlend 2:2 (1:1)
(Berahino 42, 74 - Katermol, Larson 85)
Vest Hem - Totenhem 0:1 (0:0)
(Dajer 90+3)
18.30 Arsenal - Kristal Palas
Nedelja:
14.30 Liverpul - Sautempton
17.00 Njukasl - Mančester siti
Ponedeljak:
21.00 Barnli - Čelsi

Komentari / 0

Ostavite komentar