Венгер и Мурињо: Рано почиње Лига!

Почетак такмичења у Енглеској требало је да буде померен за седам дана, сматра менаџер Арсенала.

Фудбал 16.08.2014 | 19:45
Венгер и Мурињо: Рано почиње Лига!

Арсен Венгер и Жозе Мурињо познати су по честим међусобним "пецкањима", али овог пута су јединствени у оцени да је нова сезона Премијер лиге морала да почне касније.
Главни разлог су играчи који су са својим репрезентацијама догурали далеко на Светском првенству у Бразилу.

"Било би лепо да је почетак сезоне померен за седам дана. Финале Мундијала је било 13. јула, а ми играмо 16. августа. Ако играчима дозволите да оду на одмор, што је нормално, очигледно вам остаје мало времена да припремите екипу", рекао је менаџер Арсенала.

Он у мечу против Кристал Паласа, а вероватно ни у квалификацијама за Лигу шампиона против Бешикташа, неће рачунати на светске прваке - Озила, Мертезакера и Подолског.

"Ако их одмах будем послао на терен, повредиће се".

Жозе Мурињо такође неће моћи да изведе најјачи састав на гостовању новајлији Барнлију, у понедељак. Већи део припремног периода пропустили су Оскар, Вилијан, Рамиреш, Азар, Куртоа и Ширле.

"Они као појединци нису спремни, али Челси мора да буде спреман као тим. Такав је модеран фудбал, иде се на више такмичења, више утакмица, врхунским играчима не даје се потребно време да одморе тела и главе".

Објективно, није да није било простора за ово што тражи Венгер.

Крај сезоне у европском фудбалу са краја маја је померен чак за 6. јун, када ће у Берлину бити одиграно финале Лиге шампиона.

Првенства Немачке и Шпаније почињу 22, односно 23. августа, док ће у Италији лопта кренути са центра последњег дана овог месеца.

Коментари / 0

Оставите коментар