Venger i Murinjo: Rano počinje Liga!

Početak takmičenja u Engleskoj trebalo je da bude pomeren za sedam dana, smatra menadžer Arsenala.

Fudbal 16.08.2014 | 19:45
Venger i Murinjo: Rano počinje Liga!

Arsen Venger i Žoze Murinjo poznati su po čestim međusobnim "peckanjima", ali ovog puta su jedinstveni u oceni da je nova sezona Premijer lige morala da počne kasnije.
Glavni razlog su igrači koji su sa svojim reprezentacijama dogurali daleko na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

"Bilo bi lepo da je početak sezone pomeren za sedam dana. Finale Mundijala je bilo 13. jula, a mi igramo 16. avgusta. Ako igračima dozvolite da odu na odmor, što je normalno, očigledno vam ostaje malo vremena da pripremite ekipu", rekao je menadžer Arsenala.

On u meču protiv Kristal Palasa, a verovatno ni u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Bešiktaša, neće računati na svetske prvake - Ozila, Mertezakera i Podolskog.

"Ako ih odmah budem poslao na teren, povrediće se".

Žoze Murinjo takođe neće moći da izvede najjači sastav na gostovanju novajliji Barnliju, u ponedeljak. Veći deo pripremnog perioda propustili su Oskar, Vilijan, Ramireš, Azar, Kurtoa i Širle.

"Oni kao pojedinci nisu spremni, ali Čelsi mora da bude spreman kao tim. Takav je moderan fudbal, ide se na više takmičenja, više utakmica, vrhunskim igračima ne daje se potrebno vreme da odmore tela i glave".

Objektivno, nije da nije bilo prostora za ovo što traži Venger.

Kraj sezone u evropskom fudbalu sa kraja maja je pomeren čak za 6. jun, kada će u Berlinu biti odigrano finale Lige šampiona.

Prvenstva Nemačke i Španije počinju 22, odnosno 23. avgusta, dok će u Italiji lopta krenuti sa centra poslednjeg dana ovog meseca.

Komentari / 0

Ostavite komentar