Туре без торте и уговора!

Манчестер сити неће "везисти" из Обале Слоноваче понудити продужетак сарадње, као другим истакнутим првотимцима.

Фудбал 16.08.2014 | 19:30
Туре без торте и уговора!

Јаја Туре мора да почне да се мири са чињеницом да више није перспективан фудбалер.
Док су Насри, Компани, Силва и Агуеро овог лета ставили потписе на нове уговоре са Манчестер ситијем, а Џеко и Харт стоје у реду за исте, можда и најбољи играч "грађана" са 31 годином не може да рачуна на такву привилегију.

Туре је уговором везан за Сити до лета 2016, када ће имати пуне 33 године. Челници првака Енглеске очигледно нису сигурни да ли ће Туреови квалитети и тада бити на садашњем нивоу, па не желе да преузму даљу вишемилионску обавезу.

Тако је, уосталом, поступао и Роман Абрамович са Џоном Теријем и Френком Лампардом, који ће до пролећа наступати управо за Сити, на позајмицу из МЛС лигаша Њујорка.

Репрезентативац Обале Слоноваче по актуелном уговору прима 220.000 фунти недељно, што га сврстава у ред најбоље плаћених играча у Енглеској.

Туреов менаџер Дмитриј Сељук по освајању титуле се пожалио што су власници клуба славили уз торту тешку 100 килограма, а нико се није сетио да Јаји Туреу честита рођендан, који се "потрефио" баш тада.

Стратег "грађана" Мануел Пелегрини рекао је да код самог играча сада нема никаквих проблема, ни незадовољства по том питању.

Јаја Туре прешао је у Манчестер сити из Барселоне пре четири године и један је од најзаслужнијих за успон клуба у том периоду.

Коментари / 0

Оставите коментар