Ture bez torte i ugovora!

Mančester siti neće "vezisti" iz Obale Slonovače ponuditi produžetak saradnje, kao drugim istaknutim prvotimcima.

Fudbal 16.08.2014 | 19:30
Ture bez torte i ugovora!

Jaja Ture mora da počne da se miri sa činjenicom da više nije perspektivan fudbaler.
Dok su Nasri, Kompani, Silva i Aguero ovog leta stavili potpise na nove ugovore sa Mančester sitijem, a Džeko i Hart stoje u redu za iste, možda i najbolji igrač "građana" sa 31 godinom ne može da računa na takvu privilegiju.

Ture je ugovorom vezan za Siti do leta 2016, kada će imati pune 33 godine. Čelnici prvaka Engleske očigledno nisu sigurni da li će Tureovi kvaliteti i tada biti na sadašnjem nivou, pa ne žele da preuzmu dalju višemilionsku obavezu.

Tako je, uostalom, postupao i Roman Abramovič sa Džonom Terijem i Frenkom Lampardom, koji će do proleća nastupati upravo za Siti, na pozajmicu iz MLS ligaša Njujorka.

Reprezentativac Obale Slonovače po aktuelnom ugovoru prima 220.000 funti nedeljno, što ga svrstava u red najbolje plaćenih igrača u Engleskoj.

Tureov menadžer Dmitrij Seljuk po osvajanju titule se požalio što su vlasnici kluba slavili uz tortu tešku 100 kilograma, a niko se nije setio da Jaji Tureu čestita rođendan, koji se "potrefio" baš tada.

Strateg "građana" Manuel Pelegrini rekao je da kod samog igrača sada nema nikakvih problema, ni nezadovoljstva po tom pitanju.

Jaja Ture prešao je u Mančester siti iz Barselone pre četiri godine i jedan je od najzaslužnijih za uspon kluba u tom periodu.

Komentari / 0

Ostavite komentar