Турска ће наставити да помагаже поплављенима

Руководство Бијељине, представници бијељинске Привредне коморе и турски амбасадор у БиХ Џихад Ергинај разговарали су о могућим облицима дугорочније сарадње Турске са овим градом, Републиком Српском и БиХ.

Република Српска 16.08.2014 | 16:55
Турска ће наставити да помагаже поплављенима

Ергинај је након састанка у Бијељини рекао да је сусрет са бијељинским руководством био добра прилика за наставак сарадње БиХ и Турске и реализацију различитих пројеката, посебно имајући у виду капацитете којима Бијељина располаже.

"Са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем разговарали смо и о штети од поплава, а размотрене су могућности да Турска помогне у њеном санирању", навео је Ергинај.

Турски амбасадор у БиХ рекао је да Турска саосећа са свим становницима Бијељине који су претрпели штету од поплава, те истакао да је његова земља једна од првих која је правовремено реаговала и пружила помоћ која је у тим околностима била могућа.

Он је честитао градоначелнику Бијељине на спремности за развијање мултикултуралности у овом граду, додајући да је најбољи примјер за то завршетак изградње Атик џамије и њено свечано отварање које је уприличено данас у Бијељини.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је турски амбасадор обећао помоћ у реализацији пројекта чишћења корита реке Јања, те заштити истоименог насеља које је у последњих четири-пет година неколико пута поплављено.

Он је захвалио амбасадору за досадашњу помоћ након мајских поплава.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Келе

16.08.2014 15:00

Немојте да се Миле надје увредјен . Он не воли ни турке ни ниста сто долази из Турске. Мицо пази се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле тхе Баја

16.08.2014 15:21

Ма волим ја и Турке... ако носе новац...

ОДГОВОРИТЕ
Name

оргинал76

16.08.2014 17:04

Јуце је Турска фирма"Милкса" потписала уговор са бх удрузењем узгајиваца коза "ТОР" о оснивању 1000 фарми коза у цијелој БиХ,њиховим парама. Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

16.08.2014 17:52

Није ово добро за Бијељину !

ОДГОВОРИТЕ
Name

лик

16.08.2014 19:22

Е мој мицицу.гдје ти је памет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацно

17.08.2014 18:58

Турци,Руси,Кинези...и остали ниста у БиХ не раде из љубави,због емоција, историјских веза са неким од народа него искљуциво гледају интерес како да зараде или да просире сферу свог политицког утицаја.

ОДГОВОРИТЕ