Turska će nastaviti da pomagaže poplavljenima

Rukovodstvo Bijeljine, predstavnici bijeljinske Privredne komore i turski ambasador u BiH Džihad Erginaj razgovarali su o mogućim oblicima dugoročnije saradnje Turske sa ovim gradom, Republikom Srpskom i BiH.

Republika Srpska 16.08.2014 | 16:55
Turska će nastaviti da pomagaže poplavljenima

Erginaj je nakon sastanka u Bijeljini rekao da je susret sa bijeljinskim rukovodstvom bio dobra prilika za nastavak saradnje BiH i Turske i realizaciju različitih projekata, posebno imajući u vidu kapacitete kojima Bijeljina raspolaže.

"Sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem razgovarali smo i o šteti od poplava, a razmotrene su mogućnosti da Turska pomogne u njenom saniranju", naveo je Erginaj.

Turski ambasador u BiH rekao je da Turska saoseća sa svim stanovnicima Bijeljine koji su pretrpeli štetu od poplava, te istakao da je njegova zemlja jedna od prvih koja je pravovremeno reagovala i pružila pomoć koja je u tim okolnostima bila moguća.

On je čestitao gradonačelniku Bijeljine na spremnosti za razvijanje multikulturalnosti u ovom gradu, dodajući da je najbolji primjer za to završetak izgradnje Atik džamije i njeno svečano otvaranje koje je upriličeno danas u Bijeljini.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je turski ambasador obećao pomoć u realizaciji projekta čišćenja korita reke Janja, te zaštiti istoimenog naselja koje je u poslednjih četiri-pet godina nekoliko puta poplavljeno.

On je zahvalio ambasadoru za dosadašnju pomoć nakon majskih poplava.

(BN TV)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Kele

16.08.2014 15:00

Nemojte da se Mile nadje uvredjen . On ne voli ni turke ni nista sto dolazi iz Turske. Mico pazi se

ODGOVORITE
Name

Mile the Baja

16.08.2014 15:21

Ma volim ja i Turke... ako nose novac...

ODGOVORITE
Name

orginal76

16.08.2014 17:04

Juce je Turska firma"Milksa" potpisala ugovor sa bh udruzenjem uzgajivaca koza "TOR" o osnivanju 1000 farmi koza u cijeloj BiH,njihovim parama. Pametnom dosta.

ODGOVORITE
Name

petar

16.08.2014 17:52

Nije ovo dobro za Bijeljinu !

ODGOVORITE
Name

lik

16.08.2014 19:22

E moj micicu.gdje ti je pamet?

ODGOVORITE
Name

tacno

17.08.2014 18:58

Turci,Rusi,Kinezi...i ostali nista u BiH ne rade iz ljubavi,zbog emocija, istorijskih veza sa nekim od naroda nego iskljucivo gledaju interes kako da zarade ili da prosire sferu svog politickog uticaja.

ODGOVORITE