Што је Руни капитен МЈ?

Менаџер Манчестер Јунајтеда Луј ван Гал одлучио је пре неколико дана да ће Немању Видића у улози капитена заменити Вејн Руни.

Фудбал 16.08.2014 | 16:00
Што је Руни капитен МЈ?

Холандски стручњак открио је да је репрезентативац Енглеске, а врло вероватно и нови капитен Горди Албиона, то звање заслужио ставом на терену.

"Његов став је пресудио, наравно. Како на тренингу, тако и на мечевима. Једино није такав ван терена и фудбала, али сам му објаснио да је и на том пољу јако важан тиму и мени", појаснио је Ван Гал.

Руни је први пут носио траку у последњем припремном мечу против Валенсије на Олд Трафорду, док му је заменик Дарен Флечер.

"Схватио је и прихватио одговорност која је пред њим, а и свиђа ми се све што приказује. Како ради на тренинзима, учинак на мечевима, кохезија са остатком тима...", додаје Ван Гал. "У уторак, рекао сам му да је можда мало превише да буде капитен, али сам се уверио да је он прави човек. Постигао је неколико голова на турнеји по САД, уписао и леп број асистенција. Увек желим таквог Вејна".

Некадашњи тренер Барселоне, АЗ Алкмара, Ајакса, Бајерна из Минхена и репрезентације Холандије открио је да још није имао прилику да се упозна са легендарним сер Алексом Фергусоном.

"Не, нисам имао прилику да упознам сер Алекса Фергусона, а нисам сигуран ни да је сада код куће. Није могао са нама на турнеју, али све је то из разлога јер има превише обавеза", закључио је Ван Гал.

Коментари / 0

Оставите коментар