Što je Runi kapiten MJ?

Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal odlučio je pre nekoliko dana da će Nemanju Vidića u ulozi kapitena zameniti Vejn Runi.

Fudbal 16.08.2014 | 16:00
Što je Runi kapiten MJ?

Holandski stručnjak otkrio je da je reprezentativac Engleske, a vrlo verovatno i novi kapiten Gordi Albiona, to zvanje zaslužio stavom na terenu.

"Njegov stav je presudio, naravno. Kako na treningu, tako i na mečevima. Jedino nije takav van terena i fudbala, ali sam mu objasnio da je i na tom polju jako važan timu i meni", pojasnio je Van Gal.

Runi je prvi put nosio traku u poslednjem pripremnom meču protiv Valensije na Old Trafordu, dok mu je zamenik Daren Flečer.

"Shvatio je i prihvatio odgovornost koja je pred njim, a i sviđa mi se sve što prikazuje. Kako radi na treninzima, učinak na mečevima, kohezija sa ostatkom tima...", dodaje Van Gal. "U utorak, rekao sam mu da je možda malo previše da bude kapiten, ali sam se uverio da je on pravi čovek. Postigao je nekoliko golova na turneji po SAD, upisao i lep broj asistencija. Uvek želim takvog Vejna".

Nekadašnji trener Barselone, AZ Alkmara, Ajaksa, Bajerna iz Minhena i reprezentacije Holandije otkrio je da još nije imao priliku da se upozna sa legendarnim ser Aleksom Fergusonom.

"Ne, nisam imao priliku da upoznam ser Aleksa Fergusona, a nisam siguran ni da je sada kod kuće. Nije mogao sa nama na turneju, ali sve je to iz razloga jer ima previše obaveza", zaključio je Van Gal.

Komentari / 0

Ostavite komentar