САД обавјештајци прате Изетбеговића

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић нашао се под лупом америчких обавјештајаца и безбједносних агенција због недавних поступака и изјава у којима је величао панисламистичке идеје и покрете, пише "Прес Република Српска".

Босна и Херцеговина 16.08.2014 | 17:12
САД обавјештајци прате Изетбеговића

Изетбеговићево понашање амерички обавјештајци прате од краја јула, односно када је почео да оштро осуђује америчку подршку израелској антитерористичкој акцији у Појасу Газе и отворено запријетио САД и осталим "западњацима" да ће "реаговати како треба онда када муслимани у свијету буду довољно јаки", наводи лист.

Позивајући се на одлично обавијештене изворе, лист пише да је америчко стављање Изетбеговића на листу "безбједносно интересантних" исламских и вјерских лидера додатно појачано његовим недавним хвалоспјевима на рачун новог турског предсједника Тајипа Ердогана.

Америчке тајне службе, посебно ЦИА и НСА, активније него икад почеле су да разматрају и пријетње које за америчку безбједност и интересе представљају радикални исламисти са Балкана, прије свега, они из БиХ, тврде саговорници "Преса"

Шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић потврдио је да недавне изјаве и поступци Изетбеговића нису остали непримијећени у САД.

Кесић је навео да се Изетбеговићеве изјаве директно супростављају интересима САД, посебно онима који се повезују са ситуацијом у Израелу, а да се такво понашање у Вашингтону сматра озбиљним упозорењем да у БиХ постоји процес радилкализације муслимана који може да угрози америчке интересе у Европи.

Аналитичар Џевад Галијашевић тврди да није искључено да ће Американци, због страха од радикализма, учинити све да Изетбеговића смијене са функције члана Предсједништва БиХ.

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Сателит

16.08.2014 08:53

Прате они њега већ 20 година. Као и све остале. Ваљда је то јасно. Знају све, гдје шта имају, и у којим су шемама. Све ће бити објављено када се створи такозвана политичка воља и органи гоњења затраже одредјене податке од Амера. А и кад то буде погодовало америчким интересима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не вјерујм ништа

16.08.2014 08:56

Нити вјерујем Додиковом лажљивом пресс-у,нити лажљивом Џеваду Галијашевићу (пинокиу), нити вјерујем Изетбеговићу,ни американцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

16.08.2014 08:59

Шта то нас брига, ми имамо своје. нашли сте тог Кесића, који троши наше паре да би нам казао шта пише у нашим новинама. Овај Галијешевић, немам ријећи, зар нисмо могли наћи бољег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажови коло воде

16.08.2014 09:00

Додиков пресс само лаже.Скоро у фебрузару ове године су писали о неком оружују, у вези протеста са неким својим "аналитичарем и експертом" Мехмедалијом Нухићем (мешто слично Џеваду галијашевићу "експерт да слаже"), па од тог не би ништа, све лаж, лаж, па и ово нема разлога да вјерујем у истинитост, посебно кад објављују пресс-овци и Џево Галијашевић лажовчина из Мошевца код Маглаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додикови спинови

16.08.2014 09:04

Овим пискарањима пресса и додиковог плаћеника Џеве галијашевића, Додик покушава да оправда своју подршку Израелу, да је прикаже исправним потезом и да скрене пажњу са његове лоше позиције у коју је довео својом свађом и себе и Српску код американаца.Обичан спин, спиновање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

16.08.2014 09:09

А кога они не прате?Цак су и канцеларку Меркел прислускивали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свабо

16.08.2014 10:00

да, и јос су дали цасну ријец да неце никог надгледат из додикове владе,,а оном сто се прави цорав, или крије оци од народа цак су обецали посо у неку њихову тајну слузбу ради фантастицних анализа ситуације у Бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

САРАЈЛИЈА

16.08.2014 10:08

Мора да га прате због ЕУРОАСФАЛТА И ПОСТЕНОГ ХАМЕДА РАМИЦА И ПОСЛОВА СА ЕНСАДОМ КАРИЦЕМ СВЕ КРИМИНАЛ АЛИ У СТОТИНАМА МИЛИОНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в 16.08.2014

16.08.2014 10:30

народе јели ви незнате да је Галијашевић Додиков човјек и ради како Баја нареди а нормално и за Изетбеговића

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

16.08.2014 10:36

Ако га и прате тоје тотално неозбиљно. Не сјецам се када сам задњи пут овог цовјека цуо да је рекао несто паметно , тотални телетабис , кога це он да застити и од кога , да ли има довољно велики сеф у банци к'о сто је им'о његов тата кад га је ономад крио?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

16.08.2014 10:39

А он запјева: "Све је просло медју нама Амери, прослости се ја не стидим, не дајте да се мрзња радја медју нама..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВолимБН

16.08.2014 10:41

"Аналитичар Џевад Галијашевић" - која фарса од човјека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ердоган

16.08.2014 11:03

Оно што не смије да отворено каже Баја, то раде керови с његове фарме. Данас је дежурни кер Џевад Галијашевић, а по распореду дежурства слиједе: Дукић, Ћургуз, Митровић, Клошарац а у женском павиљону стални дежурни је Душанка Мајкић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

16.08.2014 11:45

Погледајте ста је и ко Галијасевис, од 1980 па надаље. Мислим да ни он сам не зна коју "титулу" и цега је експерт тренутно. Обицни камелеон и пропалица. Питајте маглајлије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУКА

16.08.2014 11:52

СТА МИСЛИТЕ КАД БИ ПРАТИЛИ ОВЕ НАСЕ ИЗ ПУТЕВА И ИВОДЈАЦЕ РАДОВА ИНТЕГРАЛ МГ МИНД НИСКОГРДЊУ ТУ СУ МИЛИЈАРДЕ ПОКРАДЕНЕ АЛО НЕ ГЛАСАЈТЕ ВИСЕ ЗА МЕСАРА ЉУДИ БОЉЕ И ВЕГЕТЕРИЈАНАЦ НЕГО ОН МАЊЕ ЈЕ ГЛАДАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

16.08.2014 11:59

Ако будем изасао на изборе , изасао сам само 1996. , гласацу за Рагуза и за Саровица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

16.08.2014 12:03

Сви они мрзе њега као и народ јер амери подржавају ислам само на овим подручјима и то искључиво због Срба јер знају да јаки и стабилни Срби одоше све до Русије и ко ће онда да их контролише,само јањичари у бих то не знају а до јуче су се крстили баш као и бакир

ОДГОВОРИТЕ
Name

станојко

16.08.2014 12:15

Све ове политицаре који су били на власти све ове године од Изетбеговица, Лагумдзије, Додика, Цовица, Лијановица па и свих њихових кумова треба стрпати у затвор под хитно да би се спасило ово сто се јос спасити мозе, или це нам и ово сто је остало одпухати. Народе на вама је сад или да нас ови националисти и даље воде и пљацкају или да дамо сансу другима који це ову багру похапсит и за њихова злодјела казнит, па сад, размисли народе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

16.08.2014 12:48

Прије свега Изетбеговиц је као и Додик једна велика необразована будалетина за кога увјек гласа необразована и радикална "раја". Због оваквих као сто је Изетбегови Босњаци у свијету све висе губе углед и све нас висе гледају са презиром . Неки нас цак и стављају на листу непозељних градјана , ста нам то треба цесто се питам? Зар нам није било доста зла у рату па нам треба и ово Изетбеговицево " Радикални Ислам у БиХ". Сто се тице писања ових насих струцњака??? Хехе то су само нагадјања и царсиске прице ! Па и будала зна да га прате и спиунирају ипак је то цовјек који има велики углед медју Радикалним Исламским организацијама сигурно много веци него и сам Цериц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

16.08.2014 13:09

То су цисте глупости, па они су на терену од прије распада бивсе СФРЈ, и никад нису ни отисли, засто це га прислускивати и пратити кад су сви њихови радници и Изебеговиц, Додик и Лагумдзија и остала багра, они знају колико имамо сарафа у држави а да не знају као ста ови раде и ста причају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

16.08.2014 13:16

Знате шта...све је ово ОК...али... проблем су ове Бајине новине и њихови"одлично обавијештени извори"... Не дајте се заварати - ово је Из Бајине кухиње...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

16.08.2014 13:56

сто це га пратит кад је њихов цовјек..као И остали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пипа

16.08.2014 14:18

Пише пресс снсд хеххехе које небулозе,то сигурно подврдјуте еxпертки тим на челу фамозне тројке,уствари двојке ......или је само остао Галијасевић,не знам,углавном,самозвани еxперти врше плаћеничке еxпертизе Американци шпијунирали најмоћнију жену у Европи Ангелу Меркел а наша ситна буранија ње вриједна пажње,сви све преслушкују и прате.камере су на све стране,цијели свијет је под видео надзором,мислим теxт оно ниђе вез

ОДГОВОРИТЕ
Name

специјалац

16.08.2014 15:25

Американци контролишу АИДС, који је само формално расформиран а дјелује и јачи је него ОСА. Проблем је што су људин из АИДСА, убачени свугдје у државним институцијама и мјесним заједницама, и раде посао полако али сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а да пробају

16.08.2014 20:01

Да Дзеваду дају да води програм за дјецу тамо мозда и надје кога да превари. Ил нек оде дијелитИ вауцере ту је стотине милиона теска превара. Сто би ЦИА овдје иког активно пратила кад знају све о свима а посебно о овим главним. Једини потенцијално опасан је Баја јер воли Израел и у исто вријеме не воли Украјинског предсједника Јевреја. А не воли ни Палестинце који се бране Руским орузјем а Русе опет ваљда воли. Ако јос додамо Иран и Турску као и Њемацку и Енглеску тај који би аналитицки покусо да (без детаљног знања особе коју прати) објасни феномен Додик би био у теској ситуацији. До подне воли а посље подне напада те исте воли Израел висе од Переса и Русију од Путина а опет бас и не...

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

17.08.2014 05:40

Националиста прави као и тајо његов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беба

17.08.2014 06:19

Алија Изетбеговиц у исламској декларацији полази од два основна елемента: исламског друштва и исламске власти. Он каже да се исламска власт не може успоставити ако већ не постоји исламско друштво, а исламско друштво постоји само тамо где апсолутну већину народа чине муслимански вјерници. Ако неко мисли да ова идеја није жива,сигурно је у заблуди.Коначан резултат би требао бити исламска република БиХ

ОДГОВОРИТЕ