СНСД хоће да сруши власт у Кнежеву!?

Иако је у случају формирања нове скупштинске већине у Кнежеву прекршен Закон о локалној управи, Статут општине и Пословник о раду локалног марламента, правно насиље се наставља и даље.

Република Српска 15.08.2014 | 21:59
СНСД хоће да сруши власт у Кнежеву!?

Уз прећутну сагласност ресорног Министарства и правно неутемељену асистенцију МУП-а, која је услиједила по налогу предсједника РС Милорада Додика, СНСД-ова већина је насилно преузела просторије СО Кнежево.
 
Сада желе да незаконито наставе рад сједнице СО Кнежево, која је прекинута прије више од годину дана, изгласају буџет и смијене општинско руководство.

Након састанка у кабинету предсједника Републике, СНСД-ова скупштинска већина у Кнежеву насилно је, уз помоћ полиције која је слијепо слиједила налоге Милорада Додикаа, преузела  канцеларије предсједника и секретара СО Кнежево. Коначно су се домогли и скупштинског печата, којег су својевремено незаконито покушали да пониште у Службеном гласнику РС.

За начелника општине Бору Шкељића ствар је јасна: Републичка власт опструише локалну још од 2012. године, када је СНСД изгубио изборе у Кнежеву.

За Бојана Лујића, ДНС-овог предсједника локалног парламента, СНСД је поступио незаконито и насилно преузео службене просторије. Брине га што је изгубио подршку Министарства локалне управе, које је СНСД-ову скупштинску већину раније сматрало нелегитимном.

У Кнежеву је још на снази ванредна ситуација која је проглашена због елементарних непогода које су задесиле ову општину. Републичкој власти замјерају што не хају за њихове проблеме.

Како сазнајемо, СНСД-ова већина намјерава да сазове сједницу скупштине идуће седмице, усвоји буџет и покуша да смијени актуелно руководство општине.


(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

владе

15.08.2014 21:25

Па у Кнезеву скупстинску вецину цине СНСД и СДС. Па откуд сам СНСД хоце да сруси Владу... Ваљда и СДС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Учитељ јоге

16.08.2014 08:24

Навикао је Микорад да дебело прекорачује овлаштења, користи силу и ногом отвара врата и гази све пред собом што се супротстави његовој бахатости и похлепи. Истрпиће то овај народ још ова два мјесеца. Учи јогу Милораде, требаће ти.

ОДГОВОРИТЕ