SNSD hoće da sruši vlast u Kneževu!?

Iako je u slučaju formiranja nove skupštinske većine u Kneževu prekršen Zakon o lokalnoj upravi, Statut opštine i Poslovnik o radu lokalnog marlamenta, pravno nasilje se nastavlja i dalje.

Republika Srpska 15.08.2014 | 21:59
SNSD hoće da sruši vlast u Kneževu!?

Uz prećutnu saglasnost resornog Ministarstva i pravno neutemeljenu asistenciju MUP-a, koja je uslijedila po nalogu predsjednika RS Milorada Dodika, SNSD-ova većina je nasilno preuzela prostorije SO Kneževo.
 
Sada žele da nezakonito nastave rad sjednice SO Kneževo, koja je prekinuta prije više od godinu dana, izglasaju budžet i smijene opštinsko rukovodstvo.

Nakon sastanka u kabinetu predsjednika Republike, SNSD-ova skupštinska većina u Kneževu nasilno je, uz pomoć policije koja je slijepo slijedila naloge Milorada Dodikaa, preuzela  kancelarije predsjednika i sekretara SO Kneževo. Konačno su se domogli i skupštinskog pečata, kojeg su svojevremeno nezakonito pokušali da ponište u Službenom glasniku RS.

Za načelnika opštine Boru Škeljića stvar je jasna: Republička vlast opstruiše lokalnu još od 2012. godine, kada je SNSD izgubio izbore u Kneževu.

Za Bojana Lujića, DNS-ovog predsjednika lokalnog parlamenta, SNSD je postupio nezakonito i nasilno preuzeo službene prostorije. Brine ga što je izgubio podršku Ministarstva lokalne uprave, koje je SNSD-ovu skupštinsku većinu ranije smatralo nelegitimnom.

U Kneževu je još na snazi vanredna situacija koja je proglašena zbog elementarnih nepogoda koje su zadesile ovu opštinu. Republičkoj vlasti zamjeraju što ne haju za njihove probleme.

Kako saznajemo, SNSD-ova većina namjerava da sazove sjednicu skupštine iduće sedmice, usvoji budžet i pokuša da smijeni aktuelno rukovodstvo opštine.


(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

vlade

15.08.2014 21:25

Pa u Knezevu skupstinsku vecinu cine SNSD i SDS. Pa otkud sam SNSD hoce da srusi Vladu... Valjda i SDS?

ODGOVORITE
Name

Učitelj joge

16.08.2014 08:24

Navikao je Mikorad da debelo prekoračuje ovlaštenja, koristi silu i nogom otvara vrata i gazi sve pred sobom što se suprotstavi njegovoj bahatosti i pohlepi. Istrpiće to ovaj narod još ova dva mjeseca. Uči jogu Milorade, trebaće ti.

ODGOVORITE