Бањалука: Помоћ коју неће добити сви

Градоначеник Бањалуке, Слободан Гаврановић је, случајно или не, два мјесеца пред изборе одлучио да својим суграђанима који су страдали у мајским поплавама дарује до хиљаду и по марака из градске касе.

Република Српска 15.08.2014 | 22:33
Бањалука: Помоћ коју неће добити сви

Помоћ је предвиђена за оне који су имали штету већу од 7 хиљада марака. Из градског буџета ће бити издвојено милион и 400 хиљада марака.

Да не би било забуне, грађани које имају куће на недавно поплављеним подручјима, а не живе у њима, немају право на помоћ. Бањалуци стиже помоћ и од Владе Српске, и то у износу од два милиона марака како би се санирао мост у Чесми, тврди Гаврановић.

Штета од мајских поплава износи 67 милиона марака.

Грађани тек добијају помоћ за мајске поплаве, а августовских санација још нема ни на видику. Градска комисија излази на терен тек сљедеће седмице, а судећи по једва издвојеном новцу за прошле поплаве, бањалучани који су настрадали прије неколико дана не би требало да очекују много од градске власти.

Изгледа, поготово не они чије су куће настрадале у клизиштима.


(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милан

15.08.2014 22:13

Типично за СНСД. Даће понекоме нешто, само да се прича да су помогли, остатак ће (украсти) себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин-рс

15.08.2014 22:14

Једина среца сто се јадни људи од вас висе и не надају да це било ста добити јер су сконтали који сте ви лопови, лазови и преваранти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобо мркоњиц град

16.08.2014 15:12

па у каквој дрзави зивимо питање је да ли це ико добити а не поједнци(најблиза родбина). поз

ОДГОВОРИТЕ