Banjaluka: Pomoć koju neće dobiti svi

Gradonačenik Banjaluke, Slobodan Gavranović je, slučajno ili ne, dva mjeseca pred izbore odlučio da svojim sugrađanima koji su stradali u majskim poplavama daruje do hiljadu i po maraka iz gradske kase.

Republika Srpska 15.08.2014 | 22:33
Banjaluka: Pomoć koju neće dobiti svi

Pomoć je predviđena za one koji su imali štetu veću od 7 hiljada maraka. Iz gradskog budžeta će biti izdvojeno milion i 400 hiljada maraka.

Da ne bi bilo zabune, građani koje imaju kuće na nedavno poplavljenim područjima, a ne žive u njima, nemaju pravo na pomoć. Banjaluci stiže pomoć i od Vlade Srpske, i to u iznosu od dva miliona maraka kako bi se sanirao most u Česmi, tvrdi Gavranović.

Šteta od majskih poplava iznosi 67 miliona maraka.

Građani tek dobijaju pomoć za majske poplave, a avgustovskih sanacija još nema ni na vidiku. Gradska komisija izlazi na teren tek sljedeće sedmice, a sudeći po jedva izdvojenom novcu za prošle poplave, banjalučani koji su nastradali prije nekoliko dana ne bi trebalo da očekuju mnogo od gradske vlasti.

Izgleda, pogotovo ne oni čije su kuće nastradale u klizištima.


(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milan

15.08.2014 22:13

Tipično za SNSD. Daće ponekome nešto, samo da se priča da su pomogli, ostatak će (ukrasti) sebi.

ODGOVORITE
Name

srbin-rs

15.08.2014 22:14

Jedina sreca sto se jadni ljudi od vas vise i ne nadaju da ce bilo sta dobiti jer su skontali koji ste vi lopovi, lazovi i prevaranti.

ODGOVORITE
Name

slobo mrkonjic grad

16.08.2014 15:12

pa u kakvoj drzavi zivimo pitanje je da li ce iko dobiti a ne pojednci(najbliza rodbina). poz

ODGOVORITE