Штета на путевима Српске 150 милиона

Вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Душко Гојић изјавио је данас у Бањалуци да је укупна штета на путевима у Српској, причињена у поплавама, 150 милиона КМ.

Република Српска 15.08.2014 | 17:17
Штета на путевима Српске 150 милиона

"Процијењена штета у мају на магистралним и регионалним путевима у Републици Српској је 48,5 милиона КМ. Вриједност радова на успостављању проходности путева је виша од два милиона КМ, а на привременој санацији 7,5 милиона КМ, што је дио од укупне штете", рекао је Гојић новинарима, напоменувши да су процијењене штете у августу око два милиона КМ.

Он је нагласио да је више од 138 милиона КМ неопходно издвојити за трајну санацију штете на регионалним и магистралним путевима у Српској.

"Санација штете на магистралним и регионалним путевима у Српској могла би да траје три године. Република Српска има око 4.200 километара магистралних и регионалних путева", каже Гојић, напоменувши да су сви путеви тренутно проходни.

Он је навео да "Путеви Републике Српске" имају детаљан план санације путева у Српској.

"Највише проблема смо имали на путевима у Семберији, Бирчу, Посавини и на подручју Бањалуке, а приоритет нам је њихова потпуна санација. План санације доставили смо институцијама у Српској и свјетским финансијским институцијама", додао је Гојић.

Према његовим ријечима, приоритет је санација клизишта и обнова мостова на саобраћајницама у Републици Српској.

"Са Свјетском банком имамо договорену финансијску конструкцију од 15 милиона КМ за санацију штете. Дио средстава ћемо добити и од Фонда солидарности за обнову Републике Српске", рекао је Гојић.

Коментари / 0

Оставите коментар