Šteta na putevima Srpske 150 miliona

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Duško Gojić izjavio je danas u Banjaluci da je ukupna šteta na putevima u Srpskoj, pričinjena u poplavama, 150 miliona KM.

Republika Srpska 15.08.2014 | 17:17
Šteta na putevima Srpske 150 miliona

"Procijenjena šteta u maju na magistralnim i regionalnim putevima u Republici Srpskoj je 48,5 miliona KM. Vrijednost radova na uspostavljanju prohodnosti puteva je viša od dva miliona KM, a na privremenoj sanaciji 7,5 miliona KM, što je dio od ukupne štete", rekao je Gojić novinarima, napomenuvši da su procijenjene štete u avgustu oko dva miliona KM.

On je naglasio da je više od 138 miliona KM neophodno izdvojiti za trajnu sanaciju štete na regionalnim i magistralnim putevima u Srpskoj.

"Sanacija štete na magistralnim i regionalnim putevima u Srpskoj mogla bi da traje tri godine. Republika Srpska ima oko 4.200 kilometara magistralnih i regionalnih puteva", kaže Gojić, napomenuvši da su svi putevi trenutno prohodni.

On je naveo da "Putevi Republike Srpske" imaju detaljan plan sanacije puteva u Srpskoj.

"Najviše problema smo imali na putevima u Semberiji, Birču, Posavini i na području Banjaluke, a prioritet nam je njihova potpuna sanacija. Plan sanacije dostavili smo institucijama u Srpskoj i svjetskim finansijskim institucijama", dodao je Gojić.

Prema njegovim riječima, prioritet je sanacija klizišta i obnova mostova na saobraćajnicama u Republici Srpskoj.

"Sa Svjetskom bankom imamo dogovorenu finansijsku konstrukciju od 15 miliona KM za sanaciju štete. Dio sredstava ćemo dobiti i od Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske", rekao je Gojić.

Komentari / 0

Ostavite komentar